Pápa

2014.04.09. 14:15

A választást értékelte a Jobbik

Pápa - Sajtótájékoztatón értékelte Ferenczi Gábor, a Jobbik megyei elnöke az országgyűlési választás tapasztalatait. A Nemzeti Szalonban tartott tájékoztatón részt vett Süle Zsolt önkormányzati képviselő is.

Nagy Imre

Ferenczi Gábor elsőként köszönetet mondott mindazoknak, akik szavazóként, segítőként, támogatóként hozzájárultak a Jobbik kiemelkedő eredményéhez. Mint mondta, sikerük leginkább annak köszönhető, hogy számos alkalommal jutottak el az emberekhez, és továbbították, képviselték problémáikat. A politikus ezt követően a pápai választókerületben elért eredményről szólva elmondta, a Jobbik 23,04 százados eredménnyel a második helyen végzett.

– Ezt azért érezzük kiemelkedőnek, mert az MSZP egy országosan ismert politikust indított, aki lényegesen több médiamegjelenést kapott, mint a Jobbik jelöltje. Markáns erősödést tapasztalunk a településeken, elmondható, hogy mindenhol növeltük a támogatottságunkat, illetve Dabronyban, Kupon és Nagyacsádon az első helyen végeztünk. Devecserben néhány tucat szavazattal maradtunk le az első helytől. Az eredmény nagy reményekre ad okot az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt, úgy gondoljuk, az önkormányzati választáson radikálisan tudjuk növelni jelenlétünket Veszprém megyében – fogalmazott Ferenczi.

Süle Zsolt a városi eredményeket elemezve elmondta, hogy a 2010-es eredményekkel összehasonlítva az országos átlagnál jobban erősödött a Jobbik támogatottsága, meghaladta a húsz százalékot. – Biztosítjuk tagjainkat és támogatóinkat, hogy továbbra is folytatjuk a munkát, amit a programban megfogalmaztunk, hogy Magyarországot kiemeljük a jelenlegi posványból – mondta Süle Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!