Pápa

2014.04.16. 16:04

Kampányt értékeltek

Pápa – Két témában tartott sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke és Grőber Attila, a pápai szervezet elnöke.

Nagy Imre

– A győzelmet nem kell, a vereséget nem lehet magyarázni. A választási kampányban mi is követtünk el hibákat, de a pápai eredmény sem lóg ki a sorból. A szélsőjobboldal erősödését egyik demokratikus párt sem vette érdemben komolyan. A mi igazán nagy veszteségünk falun történt, a kistelepüléseken nagyos sok szavazatot vesztettünk. Ez hozta többek közt, hogy ebben a körzetben a harmadik helyre szorultam. A tanulságot meg kell szívlelni, a vereségből tanulnunk kell. Az európai parlamenti választási kampánynak igazából ott van tétje, hogy a magyarországi baloldal hozzá tud-e járulni ahhoz, hogy Európában fordulat következzen be.

Az unióban mindig erős konzervatív többség volt, de úgy tűnik, a válság után kialakult helyzet erősen balra tolta a többi ország választópolgárait. Itt tehát az lesz a tét, hogy az Európai Parlamentben milyen hatalmi berendezkedés lesz – fogalmazott Gőgös Zoltán, aki elmondta, kezdeményezni fogják, hogy az élelmiszerek áfája ne legyen egy százaléknál magasabb. Gőgös Zoltán egyelőre nem hagyja abba az aktív politizálást, az őszi tisztújításig részt vesz a párt szervezeti átalakításában. Grőber Attila felhívta a figyelmet az új uniós ciklusra, aminek fő feladata elsősorban a munka nélküli fiatalok problémájának megoldása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!