Pápa

2014.05.11. 11:50

Bemutatták a pápai helyszínen is forgatott sorozatot

Pápa - Elkészült a pápai helyszíneken is forgatott, Végzős kezdők című televíziós filmsorozat első két epizódja, melyeket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont közönsége a minap már láthatott. A folytatás viszont egyelőre bizonytalan.

Munkatársunktól

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (ismertebb nevén MTVA) öt ország közreműködésével készített filmes produkciójához Pápán is vettek fel jeleneteket, ugyanis a város az egyik főszereplő helyi kötődése miatt több színtérrel is megjelenik a sorozat cselekményében. A Végzős kezdők sztorija a nemzetközi drogkereskedelem elleni küzdelem és a fiatal magyar rendőrök mindennapjai köré épül fel.

Jelenet a Végzős kezdők első epizódjából. A sorozat témájából fakadóan akciójelenetek is színesítik a filmet

A készítők által filmtörténetinek nevezett vállalkozás helyzetéről Usztics Mátyás, a Végzős kezdők szellemi atyja, producere, társírója, rendezője, illetve főszereplője adott tájékoztatást a pápai bemutató előtt. - Nagy eredménynek tartom, hogy az első két epizód elkészülhetett. Ebből a szempontból maradéktalanul megvalósultak az elképzeléseink. Nagyon jó volt érezni, tudni, hogy Pápa városa végig mellettünk volt, és a felmerülő problémákat elképesztően rövid idő alatt megoldottuk - hangsúlyozta az ismert színművész. Ugyanakkor hozzátette, a sorozat jövőjét jelenleg bizonytalanság övezi. - A döntéshozók még nem értesítették a produkciót arról, mikor folytathatjuk a forgatást. Számunkra ez azért különösen kellemetlen, mivel nagyon értékes idő telik el filmkészítés nélkül. Már mehetnénk a forgatási helyszínekre, köthetnénk szerződéseket, egyeztethetnénk a színházakkal, hogy mikor és hogyan tudják a produkcióhoz elengedni a színészeket. Az a különös helyzet állt elő, hogy senkinek sem tudok biztos szerződést ajánlani. Bár tehetném! - sóhajtott a rendező.

Usztics Mátyás a Végzős kezdők című televíziós filmsorozat első két epizódjának pápai bemutatóján. A rendező hangos sikert vár a produkciótól

Mint mondta, a Végzős kezdők tíz epizódjának már csaknem elkészült a forgatókönyve, ezeken jelenleg is dolgoznak. - A forgatókönyveknek a vázlatát annak idején az MTVA elfogadta és szerződött a társíróval, Fonyódi Tiborral a továbbiakra is. Majd változott a vezérigazgató személye az MTVA-nál, és hogy ne vesszen kárba a munkánk, felkérést kaptunk két epizód elkészítésére. Próbavetítésekben állapodtunk meg, és ha kedvezőek a visszajelzések, folytatódhat a dolog. Egyébként a forgatókönyvek jelenleg 80-90 százalékos állapotban vannak -árulta el Usztics Mátyás, aki nagyon komoly, hangos, őszinte sikert vár a produkciótól. - A visszajelzések azt mutatják, érdemes továbbmennünk a megkezdett úton. Filmünkben van néhány filmes formai újítás, ami inkább a nagyjátékfilmeket idézi, emellett pedig kiemelkedően jónak tartom többek között Kovács Zoltán zeneszerző munkáját - jegyezte meg a Végzős kezdők ötletgazdája. Usztics hozzáfűzte, az elkészült két epizód önálló filmként is megállja a helyét, de természetesen a záró képsorok után nyitva hagyták a folytatás lehetőségét.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!