Pápa

2014.06.19. 08:52

Magas kitüntetés Huszár Jánosnak

Új kezdeményezése a városi könyvtárnak a Pápai családi fotóalbumok névre keresztelt programsorozat. Ebben több generáció régi fényképeit mutatják be.

Nagy Imre

Huszár János (középen) egy ejtőernyős ünnepi megemlékezésen mond beszédet

Az első alkalommal Huszár János helytörténész hozta el hét albumát. Az idős helytörténész a válogatott és digitalizált képek vetítése közben ismertette az érdeklődőkkel a fotók történetét. Érdekfeszítő visszaemlékezéseit követően került sor az igazi meglepetésre. Az éppen a héten 90. születésnapját ünneplő János bácsit dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere köszöntötte, majd átadta Orbán Viktor miniszterelnök  üdvözletét egy üveg somlói bor társaságában.

Huszár János  (balra) egy pápai ejtőernyős rendezvényen Fotó: Archív

Az évfordulón a Honvédelmi Minisztériumot képviselő Papp Gábor ritka kitüntetést, a Honvédelemért érdemérmet adott át Huszár Jánosnak. A kitüntetésre a Vitéz Bertalan Árpád Veterán Ejtőernyős Bajtársi Szövetség terjesztette fel a volt ejtőernyőst, tartalékos főhadnagyot, a javaslattal Hende Csaba honvédelmi miniszter egyetértett.  Az érdemérmet a Bél Mátyás-díjas helytörténész katonai hagyományok ápolása, a katonai ejtőernyőzés történetének kutatása, publikálása érdekében huzamos időn át végzett tevékenysége, életútja elismeréseként, és 90. születésnapja alkalmából kapta meg. Az ünnepeltnek gratulált dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem képviseletében,  Gáll Gábor, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének ügyvezetője és Töreki László, a veterán ejtőernyős szövetség elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!