Pápa

2014.09.12. 16:10

Fő a biztonság az utakon!

Pápa – Jól ismeri a KRESZ szabályait? Bárki letesztelheti a kérdéskörhöz kapcsolódó ismereteit a Magyar Autóklub országjáró közlekedésbiztonsági és oktató programján, amely a minap Pápára érkezett.

Polgár Tibor

Gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályok felelevenítése, vezetéstechnikai továbbképzés, interaktív közlekedésbiztonsági oktatás, ügyességi pálya, illuminált állapotot érzékeltető szemüveg, fékhatás-mérés – többek között ilyen programokkal várják az érdeklődőket az egyik városszéli bevásárlóközpont parkolójában. A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű közlekedésbiztonsági programját, amely azóta járja az országot, és a héten ismét Pápán vendégeskedik. Vasárnapig a szervezett iskolai látogatásokon túl bárki felfrissítheti ismereteit, fejlesztheti tudását a szervező egyesület szakképzett oktatóinak segítségével. A program pápai megnyitóján dr. Áldozó Tamás polgármester kiemelte, a közlekedés a gyalogosok, a kerékpárosok és az autóvezetők számára is nagy felelősséget jelent.


Bevezették a fiatalokat a szabályos közlekedés rejtelmeibe (Fotó: Polgár Tibor)


– Olyasféle műfaj ez, amelynek során a toleranciát, a türelmet, az elfogadást a végtelenségig tudjuk gyakorolni – jegyezte meg a városvezető. Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány rámutatott, a biztonságos, helyes közlekedést mindig a jármű, az útviszonyok és az ember alkotta háromszögben kell elképzelni. Hozzáfűzte, Pápán sok kerékpárossal lehet találkozni az utakon, utcákon, és természetesen nekik is szabályosan kell közlekedniük. Egyházi Andrea tankerület-igazgató elmondta, az interaktív, játékos tanulás kiváló eszköz arra, hogy bevezesse a fiatalokat a közlekedés rejtelmeibe. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közreműködésével a héten többszáz diák sajátíthatta el a közlekedés szabályait.

A Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű program a jövő héten Veszprémbe érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!