Pápa

2014.10.25. 17:53

Átadták a pápai kilátót

Megnyílt a Hagyományok Hegye elnevezésű történelmi, néprajzi és természetismereti szabadidőközpontban, a város legmagasabb pontján létesített kilátó.

Polgár Tibor

Az Öreghegy 176 méter magas pontján épített kilátótorony járószintje 8,5 méter magasan található. Az impozáns létesítmény átadásán Tóth Kálmán, a kilátót működtető Hagyományok Hegye Egyesület elnöke emlékeztetett, civil szervezetük tizenkét évvel ezelőtt látott neki a szabadidőközpont kialakításának, gondozásának, majd fejlesztésének. Mint mondta, sok-sok munkájuk egyre jobban beérni látszik, hiszen számos látogató megfordul a Hagyományok Hegyén. Varga László, a kivitelező Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, vállalatuk remek kapcsolatot ápol a pápai önkormányzattal.

A pápai kilátótorony a helyi önkormányzat, a Bakonyerdő Zrt., valamint a Hagyományok Hegye Egyesület együttműködésével valósult meg (Fotó: Polgár Tibor)

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere mintaértékűnek nevezte a kilátótorony létrejöttében szerepet vállaló gazdasági társaság, civil szervezet, valamint az önkormányzat együttműködését. A városvezető rámutatott, az öreghegyi létesítménynek egyedi jelleget ad, hogy a város közelében katonai repülőtér működik, így akár repülőgépeket, helikoptereket is meg lehet csodálni a kilátóról. Áldozó Tamástól megtudtuk, a közeljövőben lehetőség nyílik a ma még állami tulajdonban lévő környező területrészek megvásárlására, ezáltal pedig tovább bővülhet, fejlődhet a Hagyományok Hegye. A polgármester elárulta, a pápai önkormányzat és a Bakonyerdő Zrt. együttműködésének következő szakasza a Várkert rehabilitációja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!