Pápa

2014.11.26. 12:26

MSZP: Eltörölnék a garázsadót

Pápa - Az úgynevezett garázsadó eltörlésével oldaná meg a témában kialakult vitát Grőber Attila önkormányzati képviselő, a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke.

Polgár Tibor

Sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus a garázsadó bevezetésének hátteréről elmondta: a központi költségvetés korábban olyan jelentős forrásokra tette rá a kezét, amik addig az önkormányzatokat illették, így például csökkent a személyi jövedelemadó és a gépkocsiadó helyben maradó része. Ezért a pápai önkormányzatnak 2012-ben új forrást kellett keresnie, ez pedig a garázsadó lett – mutatott rá. Az MSZP pápai vezetője úgy fogalmazott, a garázsadó számos vitás kérdését pártja úgy oldaná meg, hogy eltörölné azt. – A garázsadót a következő évi költségvetésből ki kell venni – hangsúlyozta. – A jövő évi költségvetés belső átcsoportosításával a garázsadóból befolyó 82 millió forintot elő lehet teremteni – vélekedik Grőber Attila.

Fotó: Polgár Tibor

Az önkormányzati képviselő beszélt arról is, meglátása szerint a pápaiak elfordultak a politikától, ezért a következő évek egyik nagyon fontos feladata lesz, hogy visszaállítsák a politika iránti bizalmat. Megállapítása indoklásaként több példát is felhozott, köztük a hátunk mögött hagyott önkormányzati választás alacsony részvételi arányát, valamint azt, hogy az előző heti közmeghallgatáson egyetlen érdeklődő sem jelent meg.

Grőber Attila tájékoztatott a helyi szocialisták jótékonysági akciójáról is, aminek keretében karácsonyi gyűjtést indítottak a nehéz helyzetben élők megsegítésére. Ehhez kapcsolódóan kisebb-nagyobb dobozokban játékokat, ruhákat, tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket lehet leadni a pápai MSZP-irodában december 10-ig. Az összegyűlt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportjához viszik, és az ajándékokat a karitatív szervezet tagjai juttatják majd el a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!