Pápa

2015.02.03. 10:10

Repülésbiztonságból jelesre vizsgázott a fejlesztések előtt álló pápai katonai reptér

Pápa - Repülésbiztonsági konferenciát tartottak az MH Pápa Bázisrepülőtéren, melyen többek között szóba kerültek a közeljövő fejlesztési tervei is.

Polgár Tibor

A rendezvény elsősorban a katonai légikikötő elmúlt évének szakmai értékelését szolgálta, emellett pedig kijelölték a biztonság növelésére alkalmas irányt, feladatokat – tájékoztatta a Naplót Soproniné Szabó Éva zászlós, a Bázisrepülőtér kommunikációs altisztje. A konferencián Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka a repülést közvetlenül kiszolgáló alegységek 2014. évi munkájának elemzése során kiemelte: folyamatosan javult, erősödött az együttműködés a Nehéz Légiszállító Ezred vezetőivel. Mint mondta, a Magyar Honvédségen belül – egyedülálló módon – csak Pápán van munkaterületi közlekedési szabályzat. Az ezredes úgy fogalmazott, az állomány hatékonyan működik, kellően ismeri a közlekedés feltételeit és rendelkezéseit, ennek köszönhető, hogy komoly szabálysértés régóta nem fordult elő a pápai bázisreptéren.

Somogyi Zoltán alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Jogi, Igazgatási és Repülésbiztonsági Osztály osztályvezető-helyettese az MH Pápa Bázisrepülőtér repülésbiztonságért felelős tisztjeinek munkáját kiválóra értékelte. Bódai Miklós százados a repülőtéren hamarosan elkezdődő infrastrukturális beruházásokról számolt be. Ilyen lesz például a kiegészítő torony építése, illetve az új irányítórendszerre való átállás. Mint ismert, a magyar kormány nemrég úgy döntött, a pápai légikikötő csaknem húszmilliárd forint értékben jelentős fejlesztést, bővítést valósítanak meg. A jelenlegi tervek szerint 2018-ig a reptér teljes értékű légi szállítási csomóponttá válik, vagyis alkalmas lesz bármilyen típusú katonai repülőgép korlátozás nélküli fogadására, valamint azok földi kiszolgálási feladatainak biztosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!