Pápa

2015.09.15. 19:16

Folytatódik a pápai utak rendbetétele - 15 utcát érintenek a kátyúzások

Pápa – Megkezdődött a Jókai utcán az útburkolat-javítási munkálatok második üteme. A kátyúzások 15 utcát érintenek.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kifejtette: a képviselő-testület döntése alapján az útburkolat-javítási munkálatok első ütemében felhasznált tízmillió forintos keretösszeg mellett további húsz millió forintot fordítanak kátyúzásra. – Az útburkolat-helyreállítás második üteme során 15 utcában közel 1700 négyzetméteren hajtunk végre ilyen jellegű munkákat. A két legnagyobb felújítási területet a Jókai utca és a Szent István út képezi, előbbiben 400, utóbbiban pedig több mint 500 négyzetméteren javítjuk ki az aszfaltburkolatot a következő napokban – tájékoztatott a városvezető.

Albert Henrietta, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. műszaki ügyintézője ismertette: az érintett utcákban felületi javításokat végeznek, melyek során az útburkolatot először felmaratják, majd portalanítják, és az úgynevezett kellősítés elvégzése után új aszfaltburkolatot fektetnek le. Az útburkolat-javítást folytatólagosan végzik, a Jókai utcát követően a továbbiakban más-más utcákra terjesztik ki a munkákat. – A Jókai utcában az útburkolat-helyreállítási munkálatok megkezdésekor teljes útzárat kellett életbe léptetni. Ezzel a későbbiekben még egy alkalommal, az aszfaltozáskor is számolni kell majd. Emellett a kátyúzás ideje alatt más utcákban is lesznek fennakadások és forgalomkorlátozások, a munkaterületek mentén pedig legfeljebb óránként 30 kilométeres sebességgel lehet közlekedni – hívta fel a figyelmet a kátyúzással járó közlekedései nehézségekre a műszaki ügyintéző. Mint mondta, az 1700 négyzetmétert felölelő útburkolat-javítási munkák előreláthatólag az október 16-ai befejezési határidő előtt, várhatóan két héten belül lezárulnak.

Áldozó Tamás hozzáfűzte: 2016-ban az ideihez hasonló nagyságrendű összeget szeretnének majd elkülöníteni a pápai utak állapotának javítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!