Pápa

2015.10.03. 13:30

A hosszú élet titka a szerető család és a kitartó munka - Idősek köszöntése Pápán

Pápa – Életük során kemény munkával keresték meg kenyerüket, hajlékot építettek és gyermekeket neveltek, amikor pedig eljött az idő, átadták kezünkbe a stafétabotot.

Polgár Bettina

Ezt a gondolatot emelte ki köszöntőjében Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője az idősek világnapja alkalmából tartott központi rendezvényükön. Az esemény helyszínéül a Teveli úti idősek otthona szolgált. Az intézményvezetőtől megtudtuk: otthonukban tizenegy lakó életkora haladja meg a 90 évet, legöregebb lakójuk pedig 97 esztendős. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a kettős ünnep, az idősek és a zene világnapja közötti kapocsra hívta fel a figyelmet. – A dallamok végigkísérik életünket, az édesanya altatódalától kezdve az iskolai énekeken át a ballagási dalokig. Ezt különféle stílusok és műfajok követik, majd eljön az idő, amikor a hangok kitisztulnak, a ritmus lelassul és a zene magasabb jelentéstartalommal gazdagodik. Azt hiszem, így írható le az öregkor is – fogalmazott a városvezető.

Nagy Imrénét és Soós Dánielnét, az otthon legidősebb lakóját külön köszöntötték az ünnepségen Fotó: a szerző

A rendezvényen az idősek otthona két legrégebben beköltözött lakóját, Nagy Imrénét és Korcsmáros Gyulánét, valamint a legidősebb lakó személyében Soós Dánielnét köszöntötték. Nagy Imréné, Vilma néni 90. születésnapja alkalmából oklevélben is részesült, melyet Áldozó Tamás nyújtott át számára. A hölgy elmondása szerint a hosszú élet kulcsa a szerető család, az egészséges életmód, illetve a kitartó munka. – Az otthonban eltöltött 22 év valóságos ajándék számomra, hiszen úgy érzem, hogy szeretnek itt. Igyekszem 90 évesen is hasznosan tölteni a napjaimat, szívesen olvasok és rejtvényt fejtek, nyáron pedig én gondoztam az épület előtti virágoskertet, amire az ablakom nyílik – árulta el mosolyogva Vilma néni.

Az ünnepi eseményt a református gimnázium diákjainak műsora, valamint a Tapolcafői Forrás Népdalkör előadása is színesítette, Szakács Kálmánné pedig szívhez szóló szavalatot adott elő az otthon lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!