Pápa

2015.11.04. 14:14

Bor, pálinka, liba - Ismét Márton-napi ünnep lesz Pápán

Pápa - Idén is az Esterházy-kastély udvara ad otthont a Szent Márton-napi újborünnep alkalmából szervezett városi rendezvénynek.

Polgár Tibor

A háromnapos eseménysorozat november 6-án, pénteken 16 órakor kezdődik a Szent Anna Római Katolikus Óvoda és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola műsorával. 19 órakor Áldozó Tamás polgármester nyitja meg hivatalosan a mulatságot, majd az újbor megszentelését, valamint a bor- és pálinkalovag-avatást Végh Zsolt ceremóniamester, illetve a Somló és Környéke Borút Egyesület közreműködésével végzik el. Ezt követően 20 órától a Neofolk zenekar lép színpadra. Szombaton többek között környékbeli amatőr művészeti csoportok fellépései, valamint interaktív gyermekkoncert színesíti a programot.

A kastélyudvar faházaiban borok, pálinkák, libából készült ételek, illetve egyéb finomságok közül lehet majd válogatni

Vasárnap a Magyarvista Social Club koncertjével zárul az ünnepségsorozat A rendezvény kísérőprogramjaként játszóház is várja a fiatalokat, a vállalkozó kedvűek pedig részt vehetnek a több helyszínes, Liba Tour elnevezésű vetélkedőn. A kastélyudvar faházaiban borok, pálinkák, libából készült ételek, illetve egyéb finomságok közül lehet majd válogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!