Pápa

2015.11.10. 21:46

Megmérettetés és szeminárium

Pápa – Országos kung-fu-bajnokságon, valamint systema-szemináriumon vett részt a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület az elmúlt időszakban.

Haraszti Gábor

A Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség országos bajnokságának második fordulóját Törökbálinton rendezték meg. A nívós kupán 24 sportegyesület 120 versenyzője mérte össze tudását. Pápa városát a Hét Csillag egyesület négy fővel képviselte, akik a juniorok mezőnyében, light contact küzdelemben tették próbára magukat, és egy ezüst-, illetve egy bronzéremmel térhettek haza.

Fotó: Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület

– Mindkét versenyző teljesítményével elégedett vagyok. Császár Miksa –60 kilogrammban állhatott fel a dobogó második fokára, míg Firtl Martin a –75 kilogrammosok mezőnyében hozta el a harmadik helyet – sorolta az eredményeket Pintér Péter egyesületi elnök. – A Magyar Kung-Fu Szövetség verseny-időszaka két fordulóból áll – az egyiket tavasszal, a másikat ősszel rendezik –, és ezeknek az összesített eredményei alapján az első négy helyezettet hívják meg a magyar bajnokságra. Innen csak a legjobbak kerülnek be a magyar válogatottba, mely a nemzetközi versenyeken hivatott képviselni hazánkat. A felkészülésben nehézséget okozott, hogy közvetlenül a versenyt követő napon ünnepelte egyesületünk húszéves fennállását. Ehhez kapcsolódóan szeretném mindenkinek megköszönni az ünnepségen való közreműködést, támogatást, amivel hozzájárult rendezvényünk sikeréhez – fűzte hozzá a Hét Csillag egyesület vezetője.

Pintér Péter szót ejtett a legutóbbi systema-szemináriumról is. – A szolnoki szemináriumot Alex Kostic tartotta, mi négy fővel vettünk részt az eseményen. Itt a systema egy másfajta megközelítésével, ismertetésével találkoztunk. Alex személyében egy szimpatikus, emberközpontú oktatót ismertünk meg. Az oktatásban a hangsúlyt a folyamatos, törésmentes mozgások, a nyolcasok elve, illetve a középponttal való munka kapta – tudtuk meg az egyesületi elnöktől.

Címkék#kung-fu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!