Pápa

2015.12.20. 14:24

A tó népszerűsége töretlen

Pápa - Idén tízéves fennállását ünnepli a borsosgyőri Strandi-tó, amely e rövid idő alatt is nagy népszerűségre tett szert a horgászok és családtagjaik körében.

Tremmer Tamás

Körülbelül fél évszázados múltra tekint vissza a borsosgyőri Strandi-tó, amely a helyi téglaiparnak köszönhető. Az 1,3 hektáros tó rendkívül elhanyagolt állapotban volt, amikor tíz éve magánkézbe került. Karvas Gábor a tavat kitisztította, a területet rendbe tette: parkosított, játszóteret alakított ki, stégeket, filagóriákat épített. Bevezették a vizet, villanyt, csatornát, hogy a hely szabadidőparkká váljon.

Hűvösebb időben is sokan hódolnak hobbijuknak a tó partján. Sűrűn akad hal a horogukra
Fotó: Balogh Ákos

A tó vízmélysége és halállománya rendkívül változatos: így minden horgász megtalálja a magának megfelelő módszert. Az eddigi csúcsfogás egy 21,7 kilogrammos potyka, illetve egy 46 kilós busa. A parton ötvenen tudnak kényelmesen horgászni. A hely népszerűségét jelzi, hogy volt olyan nap, amikor 84-en fordultak meg náluk. A horgászok mellett adtak már otthont céges és családi rendezvényeknek, sportegyesületek összetartásához is.

Az állandó vendégek egyike Kun Tamás, aki rendszeresen jár ide pecázni. Legnagyobb hala egy 14,8 kilogrammos ponty, amit tavaly június 23-án fogott. Ikerfiai is szívesen horgásznak, ezért, amikor csak lehet, csatlakoznak az apjukhoz. Mindig szívesen jönnek, hiszen az élmény szinte garantált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!