Pápa

2016.04.29. 18:12

Folytatódik a járdaépítés Pápán

Pápa - Tavaly 14 járda épült meg a városban, melyekre az önkormányzat közel kétszázmillió forintot fordított. Az idei évben a Nagyváradi utcában folytatódnak tovább a munkálatok.

Polgár Bettina

– A 2015-ös év eleji lakossági konzultációkon a leggyakoribb felvetések a járdák állapotára, a csapadékvíz elvezetésére és a közvilágítás bővítésére vonatkoztak. Ennek mentén tavaly 14 járdát építettünk meg a városban, ez közel 200 millió forintba került. Egyelőre úgy tűnik, a forrásokkal idén nem állunk olyan jól, mint ahogy 2015-ben, de 2014-ben elhangzott az az ígéretünk, hogy évente százmillió forintot járdaépítésre és -felújításra költünk. Ezt szeretnénk betartani – fogalmazott Áldozó Tamás polgármester.

Mint mondta, a továbbiakban igyekeznek összefüggő járdahálózatokat kiépíteni, amilyenek a Vaszari út környékén, illetve már a Tókertben is láthatók. – Úgy véljük, ha a Nagyváradi utcát befejezzük, akkor kialakulnak azok a fő közlekedési útvonalak a Tókertben, amik felvethetik azt a kérdést, hogy megváltoztassuk-e a forgalmi rendet – emelte ki a városvezető.

Császár Endre, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptak a környéken élőktől. – Az építők korábban is nagyon körültekintően végezték a munkájukat. Mindent egyeztettek a lakókkal, akik tudták, hogy jó minőségben készül el a járdájuk – fűzte hozzá.

Rádi Róbert, a kivitelezést végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a járda mindkét oldalát szeretnénk felújítani, azokat a járdaszakaszokat azonban meghagyják, ahol megítélésük szerint jó minőséggel készült el az aszfaltozás. – Több olyan szakasza is van a Nagyváradi utcának, ahol már elkészítették a járdákat az ott lakók. Velük ilyen esetekben mindig egyeztetünk, hogy ezek megtartása mellett döntenek-e. A járda hossza 1673 méter, és több mint kétezer négyzetméternyi járdafelületet fogunk elkészíteni. Ami pedig a burkolatot illeti, ugyanazzal a kővel és minőséggel dolgozunk, mint az elmúlt évben – mutatott rá Rádi Róbert. Megjegyezte, a beruházás értéke meghaladja a nettó harmincmillió forintot, a munkálatok befejezésének dátumaként pedig október harmincadikát jelölték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!