Pápa

2016.07.08. 13:17

Dúskálnak a díjakban

Pápa – Az elmúlt három hétvégén három színjátszó fesztiválon lépett fel a Szó és Kép Színpad, az elért sikerekről a társulat vezetőjét, Csukárdi Sándort kérdeztük.

Laskovics Márió

- A XV. Vasvári Színjátszó Fesztiválon a legújabb mesekomédiánkat, A székely asszony meg az ördögöt versenyeztettük, szakmai zsűri előtt mutattuk be. A hatfős zsűri országos ezüst minősítést adott a produkciónak, ami azt jelenti, hogy a Magyar Szín-Játékos Szövetség az előadás propagálását egész Magyarországon ajánlja és támogatja, nagyon jó kritikát kaptunk – fogalmazott Csukárdi Sándor, aki a kiemelkedő dramaturgiai munkájáért különdíjat is átvehetett a fesztiválon.

A következő hétvégén, a Komlói Amatőr Színházi Találkozón a társulat Shakespeare: Pyramus és Thisbe jelenetét a tizenkét legjobb darab közé válogatta be a tavalyi előadásokból a zsűri. - Már maga az elismerés volt, hogy kijutottunk erre a fesztiválra. A zsűri nagyon pozitívan beszélt az előadásunkról. Itt semmilyen minősítést, díjat nem kértünk, hiszen ezt a darabot a korábban említett vasvári fesztiválon arany minősítésre zsűrizte a szakmai értékelő bizottság – emelte ki a társulati vezető.

- A harmadik fesztiválról múlt hétvégén tértünk haza. Komárom-Örsújfalun az ÉS?! Színház minden évben meghívja azokat a csoportokat, akik a legközelebb állnak a szívükhöz Nagy-Magyarország területéről. Idén az anyaországot mi képviseltük A székely asszony meg az ördög című előadásunkkal. Ez nem verseny volt, inkább egy baráti találkozó, ahol a csapatok megbeszélték egymással működésüket, problémáikat, egy nagy közös játék volt ez a két nap – számolt be a fesztiválélményeikről Csukárdi Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!