Pápa

2016.09.13. 18:25

Hazai kosárlabdasiker a Balogh József-emléktornán

Pápa - Balogh József a barátunk volt, az egyesület elnöke, nagyon sokat segített nekünk, sajnos fiatalon hagyott el bennünket - emlékezett vissza a Pápai Kosárlabda Club edzője, Vajda József korábbi elnökükre a róla elnevezett emléktornán, amelyen végül a hazai csapat diadalmaskodott.

Laskovics Márió

Szeptember 10-én rendezték meg hetedik alkalommal a Balogh József-emléktornát a városi sportcsarnokban a Pápai Kosárlabda Club (PKC) szervezésében. A klub korábbi elnökére emlékezve ismét négy kosárlabdacsapat csapott össze az ingyenes eseményen. Az első meccsen a Motax Pápa KC a Szombathelyi Egyetem SE-vel mérkőzött, és a hazaiak nyertek 89-57-re. A megnyitót követően a Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club (SMAFC) csapata 98-80-ra legyőzte a Hévíz KC-t. A bronzmeccsen a szombathelyiek nyertek 85-81-re, a döntőben pedig a PKC győzött 92-78-ra a SMAFC ellen. Az eredményhirdetésen mindkét döntős csapatból legjobb játékost választottak. A díjakat a torna névadójának, a klub korábbi elnökének özvegye adta át.

- Balogh József a barátunk volt, az egyesület elnöke, nagyon sokat segített nekünk, sajnos fiatalon hagyott el bennünket. Egy erdőmérnök, aki Sopronban tanult, Sopronban kosárlabdázott, ezért a soproni egyetem csapatát mindig meghívjuk erre a tornára – elevenítette fel Balogh József emlékét a csapat edzője, Vajda József.

- Ez egy felkészülési torna, ami mindegyik csapatnak jó szolgálatot tett a felkészülés során. Most még jönnek az edzőmeccsek, játszunk a zalaegerszegiekkel, szombathelyiekkel, körmendiekkel, aztán szeptember 23-án Bonyhádon kezdjük a bajnokságot. Sok új játékosunkat be kell gyúrnunk a csapatba – mondta el a korábban Körmenden 15 évig kosárlabdázó, a pápai kosárlabda csapatot 1985 óta irányító edző, aki a város emblematikus figurájaként mindig együtt él a játékkal. A döntő mérkőzésen például akár 22 pontos előnynél is talpra pattant egy-egy hibás bírói ítélet vagy szabálytalanság esetén.

- Ahol én tanultam a kosárlabdát, ott ilyen. Mi anno a jugoszláv kosárlabdán nőttünk fel Körmenden. Tehát mese nincs, együtt kell élni a játékkal. Aki halvérű, az ne ezt a játékot válassza – tette még hozzá Vajda József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!