Pápa

2016.11.12. 21:10

Humorbonbonokkal nyílt meg a kiállítás

PÁPA Baktai Mária negyvenhárom festménye díszíti a Huszár Közösségi Ház második emeleti nagytermét, valamint az előcsarnokot.

Polgár Szilárd

A Pest megyében élő festőművésznő képei először láthatóak Pápán, az Álom és valóság című kiállításának megnyitóján az alkotásokat a népszerű humorista, Maksa Zoltán ajánlotta a művészetkedvelők figyelmébe.

Maksa Zoltán Baktai Mária (jobbra) életpályájáról is beszélt

- Baktai Mária képein a professzionális tudás, az igényes ecsetkezelés, a fények és árnyékok játéka, a test tökéletes geometriája, a női belső lelki szépség, valamint az érzelemgazdagság mind-mind láthatóak, ezek teszik teljessé a kompozíciókat - fogalmazott Maksa Zoltán, aki beszédében elmondta azt is, hogy 2014-ben egy születésnapi rendezvényen ismerkedtek meg Baktai Máriával, majd az ismeretségből később barátság lett. Maksa Zoltán Pápán sem hazudtolta meg önmagát, a festmények bemutatásán túl egy közel félórás, humorbonbonokkal tarkított, stand-up jellegű műsorral is megnevettette a közönséget, sőt, alkalmi riporterként eddigi életpályájáról, művészetéről is faggatta Baktai Máriát.

- Kislánykorom óta rajzolok, ez az életem és a nagy szerelmem - nyilatkozta a Naplónak Baktai Mária. - Főként portrék, tájképek, valamint aktok láthatóak a pápai kiállításomon. A tájkompozíciók között vannak afrikai és mediterrán témájú alkotások, illetve magyarországi utazásaim inspirálta emlékképek. A legkedvesebb festményemen édesanyám portréja látható, aki sajnos már nincs közöttünk - árulta el a festőnő. Baktai Mária Álom és valóság című tárlata november 27-ig látható a Huszár Közösségi Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!