Pápa

2016.11.29. 20:10

Átadták a pápai kórház új belgyógyászati rendelőit

Pápa – Átadták a Gróf Esterházy Kórház új belgyógyászati rendelőit, melyek hiánypótló szerepet töltenek be az intézményben.

Polgár Bettina

Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója kiemelte, az intézmény saját bevételeiből mindig arra törekedtek, hogy korszerűsítsék az ellátás feltételrendszerét. A jelenlegi beruházás esetében is több mint ötmillió forintot tudtak erre a célra fordítani.

- Úgy gondolom, hiánypótló az új szakrendelő beindítása. Sok-sok évvel ezelőtt meg tudtuk teremteni az ellátás feltételeit, nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy az élet változik, egyre újabb elvárásoknak kell megfelelnünk, melyek a mindennapokból adódnak - mutatott rá a főigazgató.

Fotó: Polgár Tibor

- Az emberek, akik ezeket a szolgáltatásokat igénybe veszik, mind nagyobb igényekkel lépnek fel az őket ellátó orvosdoktorok szakmai felkészültsége és az ellátás feltételei vonatkozásában. Nagyon fontos, hogy ők komfortos körülmények közé érkezzenek, elfogadható módon teljen el az itt töltött idejük, és az ellátás, amit megkapnak, a lehető legmagasabb színvonalú legyen. Azt gondolom, ennek a feltételrendszerét sikerült kialakítani - fogalmazott Vörös Ibolya.

A fejlesztés megvalósulásához hozzájárult a Gróf Esterházy Kórház szakembereinek munkája és a helyi iparosok felajánlási, emellett pedig anyagi és pályázati támogatás is érkezett.

Kiss Julianna belgyógyász főorvos az átadóünnepség alkalmával elmondta, egykori kórtermekből alakították ki az új rendelőket, melyekre óriási szükség volt, hiszen ezt megelőzően szűkösebb keretek között folyt a munkavégzés. Megtudtuk tőle, az épületrészben helyet kap a diabetológia és az endokrinológia, a belgyógyászat, a kardiológia, a nephrológia, a fájdalomambulacia, az aneszteziológiai ambulancia, és bíznak benne, hogy a jövőben lábambulanciát is kialakíthatnak majd.

Az eseményen Guiás János Zsolt belgyógyász örömét fejezte ki az új rendelőhelyiségek átadása kapcsán. Havrilla Gyula orvos igazgató ugyancsak köszöntötte a jelenlévőket, és háláját tolmácsolta a támogatóknak, akik hozzájárultak a pápai kórház számára rendkívül fontos előrelépés megtételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!