Pápa

2016.11.21. 21:50

A gyerekek biztonságát és kényelmét tartották szem előtt

Pápa - Felújították a Vízmű utcai játszóteret. A munkálatok során eltávolították a régi, csővázas szerkezetű játszóeszközöket, helyükre a szabvány- előírásoknak megfelelőe-ket helyeztek el, a játszótér mellett pedig padokat és asztalokat állítottak fel.

Molnár Tímea

Korábban kettő, mostantól négy szabadtéri játék szolgálja a játszótéri szórakozást, a hinta és a csúszda mellé mérleghinta és egy rugós játék került, természetesen mind-egyik új, korszerű formában. A játszóterület melletti fák alatt új asztal és padok állnak azok rendelkezésére, akik a gyerekeket kísérik játszani. A játszótér területét fűmaggal vetették be, és a gyerekek biztonságára figyelve sövényt ültettek a járda mentén.

Unger Tamás alpolgár-mester, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: évekre visszanyúló lakossági kérés volt a korszerűsítés, és reméli, hogy az év hátralévő részében lesz még olyan időjárás, amely lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy kipróbálják a játszóeszközöket. Az átadást egyébként korábbra tervezték, de az Aegon-játszótér karbantartása során olyan nagyobb lélegzetvételű feladatok adódtak az év során, amelyek miatt a Vízmű utcai teendőkbe később tudtak belevágni. Unger Tamás hangsúlyozta azt is: nem pusztán egy játszó- teret akartak rendbe tenni, hanem - mint más esetekben is - egy közösségi teret létrehozni, ezért kerültek a pro-jektelemek közé nemcsak a játékok, hanem az ülőalkalmatosságok is.

Kiderült az is: idén a Vízmű utcai volt az utolsó játszótéri beruházás, az eddigiekben megújult a volt Kiliáni városrészben az Aegon-, valamint az orvosi rendelőhöz közeli játszótér, a város más részein pedig az Igal-lakótelepen, a Vajdán, a Liliom utcában, a településrészek közül Borsosgyőrön.

- A munkákat a Pápai Városgondnokság végezte, saját  költségvetésből, az összes anyag- és eszközköltség közel 5,5 millió forint volt - tájékoztatott Bakó István, a városgondnokság vezetője.

2017-re tervezik Borsosgyőr és a Fáy-lakótelep hasonló jellegű fejlesztését, és az ez évi Kilián-lakótelepi városrészi napon összegyűlt 170 ezer forint adományt is jövőre használják fel az Aegon-játszótér további szépítésére. A Várkerti játszótér korszerűsítésével is számolnak, igaz, az a terület rehabilitációjához kapcsolódik, tehát egy nyertes pályázat függvénye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!