Pápa

2017.01.12. 20:08

Kiemelt figyelem

Pápa - A tankerületi központok munkatársai folyamatosan ellenőrzik az oktatási intézmények fűtésrendszereit a nagy hidegre való tekintettel, minden probléma esetén azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket - olvasható a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztályától lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Polgár Tibor

Mint írják, 2017. január elsejétől kezdve a működtetési feladatokért is a tankerületi központok felelnek. Ezért az átvett és az ősz folyamán felmért intézményeikre vonatkozó felújítási, karbantartási tervek is elkészültek, amelyeket beterveztek a költségvetésükbe. Az oktató-nevelő munka zavartalansága érdekében ezek a munkálatok a nyári szünetben valósíthatóak meg.

Az azonnali beavatkozást igénylő helyzeteket a tankerületi központok haladéktalanul kezelik, és mindent megtesznek azért, hogy a diákok és a pedagógusok megfelelő körülmények között tanulhassanak, illetve végezhessék a munkájukat - hangsúlyozza a közlemény.Mint ismert, január elsejétől új szervezeti keretek között működik az állami intézményfenntartás.

Az 58 tankerületi központ önálló költségvetési szervként látja el a fenntartói feladatokat, az iskolák működtetését is átvéve az önkormányzatoktól. A Klebelsberg központ középirányítóként segíti a fenntartói alapelvek egységes megvalósulását.A tankerületi központok létrehozásával a döntések közelebb kerültek az iskolákhoz, a jogszabályi változásoknak köszönhetően az intézményvezetők döntési jogköre kibővült - tájékoztatott a Klebelsberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!