Pénzesgyőr

2017.03.21. 17:26

Élő, baráti kapcsolat

A Pénzesgyőr Baráti Kör immár 14. éve ápol szoros kapcsolatot a csallóközi királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulással.

Müller Anikó Hanga

- 2003-ban internetes kapcsolatkeresés során találtuk meg egymást, még ez év augusztusában náluk, a Szent István-napi ünnepségen megtörtént az okmánycsere a hivatalos együttműködésről, tájékoztatta a Naplót Páder Rezső titkár. Odafigyelnek egymás munkájára, a királyfiakarcsaiak együtt ünnepelték pénzesgyőri barátaikkal a közelmúltban huszonöt éves jubileumukat, a napokban pedig a március 15-ei ünnepséggel egybekötött évadnyitó közgyűlésre érkezett négytagú delegációjuk.

A színes fotóalbum, melyet Szerencsés Magdolna mutat Páder Rezsőnek, a több mint egy évtized közös élményeit idézi
Fotó: Müller Anikó Hanga

- A 2001. évi alakuláskor azt gondoltuk, jó lenne a Kárpát-medencében felvenni a kapcsolatot egy kulturális szervezettel. Rátaláltunk a pénzesgyőriekre, megnyerőek voltunk egymás számára, azóta is élő, baráti a kapcsolatunk. Rendszeresen részt veszünk egymás programjain, most is érdeklődéssel hallgattuk, milyen tartalmas kulturális programokkal töltötték meg a tavalyi évet - mondta Szerencsés Magdolna, a társulás kulturális felelőse.

Minden évben szerveznek egy közös buszos kirándulást, együtt búcsúztatják az óévet, hol Szlovákiában, hol Magyarországon. Most a karcsaiak örömmel adtak hírt arról, hogy augusztusban a Szent István-napi ünnepségen tervezik felállítani településükön Rieger Tibor szobrászművész Magyarok Nagyasszonya-szobrát. Küldöttségük magával hozta annak kicsinyített mását. Pénzesgyőr Baráti Köre tagjai a szobor elkészítését tagdíjuk felével, százhuszonháromezer forinttal támogatják. A közelmúltban a királyfiakarcsaiak fotóalbumot készítettek az elmúlt tizenhárom év közös emlékeiből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!