Pétfürdő

2015.04.09. 17:31

Gázálarcban menekültek a diákok

Pétfürdő - Kötéllétra-mászás, füstben menekülés, adományszállítás és tűzoltás is szerepelt a településen nyolcadik alkalommal megrendezett térségi katasztrófavédelmi vetélkedő feladatai között.

Szabó Péter Dániel

A Pétfürdő Polgárőrség a katasztrófavédelmi igazgatósággal, a rendőrséggel, az MH Bakony Harckiképző Központtal, valamint a Magyar Vöröskereszttel karöltve a megszépült Ifjúsági-tó környékén rendezte meg csütörtökön hagyományos vetélkedőjét, amelyre a házigazda pétiek mellett Balatonfűzfőről, Balatonalmádiból , Várpalotáról és Veszprémből érkeztek általános- és középiskolás csapatok.

- Horváth Éva pétfürdői polgármester köszöntőjét követően összesen nyolc állomáson kellett helytállniuk a fiataloknak. Kötéllétrán másztak, gázálarcban menekültek a labirintusban, adományokat szállítottak és kezeltek, a mesterséges lélegeztetést és a sebek ellátást mutatták be az egészségügyi ponton, vízsugárral lőttek célba a Nitrogénművek létesítményi tűzoltósága segítségével, a katonáknál a lőterek veszélyeinek ismeretéből vizsgáztak, míg a várpalotai rendőröknél többek között a nyomfelismerést gyakorolták - tájékoztatta lapunkat a helyszínen Gelencsér István.

 

A szervező Pétfürdő Polgárőrség elnöke hozzátette, szép hagyománnyá vált a 2008-ban általuk indított vetélkedő, amelynek győztesei április végén az ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjében is bizonyíthatják felkészültségüket. Hozzátette, bízik abban, hogy jövőre Pétfürdő adhat majd otthont a megyei finálénak is.

Az izgalmas versenyen végül az általános iskolák között a balatonfűzfői Irinyi iskola zárt az első helyen, megelőzve a Vörösberényi Általános Iskola és a várpalotai Várkerti iskola csapatát. A középiskolák vetélkedésében az első helyen végzett a várpalotai Thuri György Gimnázium, második lett a balatonfűzfői Öveges szakképző, míg a harmadik helyet a veszprémi Ipari szakközépiskola diákjai szerezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!