Hirdetés

2022.11.19. 08:00

Zenélj, ahogy akarsz!

Miért érdemes nulláról elkezdeni megtanulni a Smells Like Teen Spirit akkordjait akár negyvenévesen, és nem csak a zuhanyzóban, de társaságban is énekelni? A felnőttkori zenetanulás jutalma mentális frissesség, közösségi élmények és boldogsághormonok. A Hangjáték széles palettáján kortól függetlenül mindenki megtalálhatja a zenélés hozzá leginkább illő formáját, csak el kell kezdeni!

Forrás: Hangvető Zenei Terjesztő Kft.

Fotó: BALINT KOVACS

Fejleszt és kikapcsol

Mindenhová magaddal viheted, fejleszt és kikapcsol, zsigeri szinten összeköt az emberekkel. Mi az? A zenélés! Szinte csodaszerként hat ránk, emberekre, ahogy azt számos kutatás igazolja. Megoldást nyújt olyan tipikusan felnőttkori kihívásokra, mint a stressz, a kiégés, vagy az elmagányosodás, ideális forma az én-idő gyakorlására és felér egy frissítő agymasszázzsal. Rövid távon gyógyszer, hosszú távon orvosság.

Forrás: Hangvető Zenei Terjesztő Kft.

Felnőttek előnyben

Van, ami jobban megy a felnőtteknek, mint a szivacsagyú gyerekeknek - számolnak be a zenetanárok. Senki sem kényszerből ül le a zongora mellé, vagy fog a térde közé darbukát, a motivációért nem kell küzdeni a felnőttkori tanulás során. Az érett tanítványok kitartóbbak, fókuszáltabbak, és sokszor ambíciózusabbak is. Sokakat indít el egy imádott zenemű elsajátításának vágya, a profi zenészi karrier nyomása nélkül - a maguk örömére. Az agy plaszticitása sem vész el a gyerekkor lezárultával: mentális frissesség, javuló memória és nyelvi készség lehet a zenetanulók jutalma. Míg a profiknál - akik korán kell, hogy kezdjék - kifejlődik egy külön a zenélésért felelő agyi terület, ezt a későbbi csatlakozóknál a már meglévő régiók fokozott összmunkája végzi. A zenélés olyan az agynak, mint egy kiadós, egész testet átmozgató edzés - nem véletlenül alkalmaznak zeneterápiát Parkinson-kóros, vagy infarktusból felépülő betegek kezelésében. Közérthető formában olvashat többet a zenélés pozitív hatásait feltérképező tanulmányok eredményeiről a hangjáték.hu oldalán.

Forrás: Hangvető Zenei Terjesztő Kft.

Szabad választás

A zenélés általános előnyein túl minden hangszernek megvan a saját erőssége: az éneklés az önkifejezés páratlan eszköze, ahogy számtalan fiziológiai folyamat alapját, a légzésünket is szabályozza. Ez utóbbira, és a transz állapot elérésére például a didgeridoo megszólaltatását, a motorikus készségek és memória fejlesztésére a dobot és hagyományos hangszereket ajánljuk a Hangjáték kínálatából. A zene zsigeri, közösségi élményét Navratil Andrea népdalénekes, JaMese és Palya Bea workshopjain, vagy Tóth Árpi pop-up kórusán is megtapasztalhatják az érdeklődők. Válogatott képzők és tanárok gondoskodnak róla, hogy könnyű legyen megtenni az első lépést a zenélés birodalmába, az ingyenes és befogadó szellemiségű programokon.

A Hangjáték Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának zenei fejlesztési programja. A Hangjáték missziója a térség zenei kultúrájának fejlesztése; célja, hogy Veszprémben és környékén éljen a legtöbb aktívan zenélő ember Magyarországon. Kövess minket a további programokért! -> facebook.com/hangjatek.veszprem

 

Címkék#Hangjáték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!