szponzorált tartalom

2018.07.30. 05:00

Mikor éri meg polipropilén medencét vásárolni?

A rendkívül sok medencetípus között a <a href="https://www.premiummedence.hu/medenceepites/polipropilen-medence/"> polipropilén anyagból készült medencetest</a> középkategóriát képvisel és minőségétől, telepítésének szakszerűségétől lehet a középkategória felső szintje is. 

Az egyszerű, egynyári, könnyedén összeszerelhető medencékhez képest hatalmas ugrás a polipropilén medence, mely fölött a vasalt fóliázott medencék, a betonfalú medencék és kerámiamedencék állnak. Elmondhatjuk, hogy a polipropilén anyagból készült medencék viszonylag tartós, ellenálló és gazdaságos megoldást nyújtanak kisebb mértékű igénybevétel, valamint rendszeres és alapos karbantartás mellett. Egyszerű, családi medencének ideális, azonban el kell gondolkodni azon, hogy mennyi idő múlva szeretnénk cserélni a medencét, valamint milyen céljaink vannak vele.

Ha szeretnénk, hogy 30-50 évik ne kelljen kibontani a medencét gödréből és nagyobb beruházást, munkálatokat igénylő javításoknak sem akarunk elébe nézni, nem biztos, hogy a polipropilén medencetest az ideális számunkra. Ez akkor is igaz, mikor szeretnénk csempézni medencénket, vagy a szokásostól eltérő színárnyalatú vízben óhajtunk fürödni.

 

Az egyszerű családiházak kertjében ma már egyre elterjedtebb a polipropilén medence, hiszen mint említettük gazdaságos, de meglehetősen tartós típus. Előnyeként főleg az ár / érték arányt emelhetjük ki. Ha a gyerekek nyári szórakozását akarjuk biztosítani, de időnként magunk is megmártóznánk kisebb baráti társasággal, a medence jó szolgálatot tesz és bírja a strapát.

Abban az esetben viszont, ha nagyobb igénybevételnek tesszük ki, valamint télen is szeretnénk fürdőzni, hiába készítettünk rá akár kupolát is, sajnos a nagy hőingadozást és folyamatos terhelést nehezebben viseli, mint számos más társa.

A polipropilén medencék rendkívül változatos alakban, méretben kaphatók, és a különböző élményelemek, medencetakarók, kiegészítő mind beépíthetők akár utólag is. Még abban sincs megkötés, hogy feszített víztükrű vagy süllyesztett-e, mert mindkét telepítési mód megoldható. Ezen kívül nagy előnye az ilyen típusú medencéknek, hogy rendkívül könnyen telepíthetők.

Mielőtt medencét választunk, érdemes kikérni szakember véleményét is, mert lehet, hogy elvárásaink biztosításához elegendő egy polipropilén medencetest, de az is megeshet, hogy erősebb, időtállóbb anyagú medencére van szükségünk.

 

Címkék#medence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában