szponzorált tartalom

2019.03.11. 06:00

Zirc belvárosában várja vásárlóit a megye első Alma Referenciapatikája

Az Alma Gyógyszertárak Referenciapatika Programja 2018-ban indult azzal a céllal, hogy az Alma hálózat patikáinak egy speciális üzletmodell szerint adjon új funkciót. Így történt ez a Szent Hubertus Gyógyszertár esetében is, amely megújulva, Veszprém megye első Alma Referenciapatikájaként várja vásárlóit új helyén, Zirc belvárosában.

- A 2018-as Alma Referenciapatika Program indulását megelőzően hosszas kutatómunka során kezdtük meg az alapok lefektetését. A vásárlóink igényeire koncentráltunk, emellett feltérképeztük a nyugat-európai trendeket is, de alapvetően saját, több évtizedes tapasztalatainkkal felvértezve vetettük magunkat a munkába – mondta nyitóbeszédében dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója.

Hangsúlyozta: egy ilyen beruházás – mint amilyen a zirci is – megvalósításához két dologra van szükség: egy jó célra és kölcsönös bizalomra. Ebben az esetben szerencsésen találkoztak ezek a körülmények, hiszen dr. Mile Imre szeretett volna létrehozni Zircen egy korszerű, 21. századi, a vásárlók és a betegek igényeinek megfelelő gyógyszertárat, amire a város polgárai felkapják a fejüket. Az Alma Referenciapatika Program ugyanígy időtálló, nyugat-európai mércével is mértékadó és hosszú távon működőképes, kellemes környezetet biztosító, barátságos gyógyszertárakban gondolkodik, így tehát adott volt a közös cél és a kölcsönös bizalom is.

Az ügyvezető felhívta rá a figyelmet, hogy a modernizálás során a letisztult patikabelsőt és a szabad polcokat úgy alakították ki, hogy közben az Almára jellemző barátságos hangulat ugyanolyan hangsúlyos maradjon, mint amit a vásárlók már megszoktak az elmúlt évek során. Áttekinthetőbben helyezkednek el a vény nélkül elérhető termékek, amik segítik a betegeket a választásban.

Dr. Mile Imre gyógyszertárvezető, szakgyógyszerész méltatta a közös munkát, és aláhúzta: szeretné, ha mindenki örömére szolgálna az új patika Zirc belvárosában. Elmondta, hogy a 28 éves múltra visszatekintő Szent Hubertus Gyógyszertárat kevesebb mint egy év alatt sikerült átköltöztetni új helyére. – Szép útnak vagyunk a végén, és egy másik szép útnak az elején – tette hozzá -, bízom benne, hogy a zirci Alma Referenciapatika, amely egyébként Veszprém megyében az első, még sok-sok társat fog itt találni és nagy megelégedésére fog szolgálni a megye lakosainak.

Dr. Horváth-Hutás Tamás régióvezető tiszti főgyógyszerész, dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Mile Imre gyógyszertárvezető, szakgyógyszerész és Ottó Péter, Zirc polgármestere a szalagátvágásnál

Dr. Horváth-Hutás Tamás régióvezető tiszti főgyógyszerész beszédében kiemelte: amikor ő kezdte a hivatását gyakorolni, a gyógyszertárt a tisztaság, a nyugalom és a biztonság fogalmához társították – ám változnak az idők, és felmerül a kérdés, hogy ezek az értékek napjainkban is megőrizhetők-e. Ha azonban azt látja, mint a zirci patika esetében is, hogy a vásárlók ilyen környezetben szerezhetik be az egészségük megőrzéséhez vagy a gyógyuláshoz szükséges cikkeket, és az „élményközpontú gyógyszertárhoz” mindeközben a tisztaság, a biztonság és a nyugalom is társul, akkor véleménye szerint jó irányban halad a világ.

Ottó Péter polgármester beszámolt róla, hogy Zircen eddig három gyógyszertár ünnepélyes átadásán lehetett jelen, ami azt jelenti, hogy egy olyan területről van szó, amelynek a dinamikus fejlődését éljük meg, ahol a területen dolgozó vállalkozások arra törekszenek, hogy minél magasabb színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani, minél több elégedett vásárlóval legyenek gazdagabbak. Úgy látja, hogy nagyon komoly piaci verseny van ezen a területen is, akár a Forma-1-ben, fej fej mellett száguldanak a versenyzők, és ebből a versenyből Zircen is a lakosság profitálhatja a legtöbbet.

Az Alma Gyógyszertárak egy országos patikahálózat, amely közel 260 Alma Gyógyszertárral rendelkezik országszerte. 2018-ban indított Alma Gyógyszertárak Referenciapatika Programjával a hálózat patikáinak szerepét kívánja megújítani és olyan átlátható rendszerben működtetni, amely a változó vásárlói igényekhez megfelelően alkalmazkodik. Az Alma Gyógyszertárak hosszú távú célkitűzései közt szerepel, hogy 2019 év végéig országos lefedettséget érjenek el az új koncepcióval, és így minél több helyen várják majd modernebb környezettel a vásárlókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában