hirdetés

2020.09.21. 07:00

Gazdasági érdeken innen és túl

A megváltozott munkaképességűek száma Magyarországon több, mint fél millióra tehető. A Magyar Nemzet írása szerint, tíz év leforgása alatt 18%-ról, 42%-ra nőtt a foglalkoztatásuk. Jelenleg (2019-es adat) a munkaerő piacon 150 ezren dolgoznak.

Munkavállalói ok:

„Személyes tapasztalat, hogy pozitív hatással van életükre, hogy nálunk dolgoznak.” hangzott a Pannon-Work Zrt. 30 éves jubileumi köszöntő egyik megszólalójától. A cégcsoport sok munkavállalót foglalkoztat ebből csoportból, így gyakorlati tapasztalattal tudja az ebben gondolkodó megbízó partnereit támogatni.

Munkáltatói ok:

A felelősségvállalás nemes feladatán túl, a cég számára is jelentős gazdasági előnyöket hordoz. A rehabilitációs hozzájárulást köteles fizetni a munkaadó, ha az általa foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszáma meghaladja a 25 főt, de az általa foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállalók átlagos statisztikai állományi létszáma nem éri el a létszám 5 %-át. Ez kiváltható. Munkáltatói kedvezmények: szociális és szakképzési hozzájárulási adókedvezmény.

Mit kaphat a HR szolgáltatástól?

Átvilágítás: A meglévő állomány átvizsgálásával akár teljes mértékben is elkerülhető a rehabilitációs hozzájárulás. A munkaerő-közvetítés a foglalkozás-egészségügyi szempontok figyelembevételével történik. Szakmai tanácsadást tréninget nyújt, jogszabályokról, etikai elvekről, bérszámfejtési és HR elemekről. Érzékenyítő tréning: segíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók beilleszkedését. „Try&hire”: a megváltozott munkaképességű jelöltek kölcsönzését követően, saját állományba kerülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában