Hirdetés

2022.06.24. 05:00

Egészséges alvás, jókedvű ébredés!

Az alvás fontos szerepet játszik testi lelki egészségünk megőrzésében. Az, hogy nappal, hogy érezzük magunkat, milyen a közérzetünk függ az alvás minőségétől.

Mennyit aludjunk?

Az alvásigény egyénenként változik. A 8 óra pihenés elmélete nem tükrözi minden ember valós alvásigényét. Vannak, akiknek 10-11 óra alvásra van szükségük, mások beérik 7 órával is.

Az alvásigény egyénenként változó, függ az életkortól, a fizikai és pszichés terheltségtől.

Pihentnek csak akkor érzi magát az ember, ha elég időt fordított az alvásra és nem voltak zavaró tényezők.

A jó alvás kritériumai:

  • Csend, sötét szoba
  • A hálószoba klímája

Az optimális hálószoba hőmérséklete 17-22 C fok hőmérsékletű és 40-60%-os páratartalmú. Ezektől való eltérés az izzadás miatt hideg vagy meleg érzettel párosul.

  • Az ágy klímája

Alvás közben a test mintegy fél liter folyadékot veszít, melynek kétharmadát a matrac és a levegő szívja fel.

  • Támaszfelület

Alvás közben a testnek és a gerincnek megfelelő támaszra van szüksége. Ha olyan felületen alszunk, amely nem biztosítja a gerinc megfelelő alátámasztását, hátfájásunk lesz, ami hosszú távon alvás problémákhoz vezet.

Az alvás szakértője

Hazánkban az alváskultúrára és a kiváló, egészséges fekhelyek biztosítására a több, mint 100 éves múlttal rendelkező Cardo Bútorgyár kiemelt hangsúlyt fektet.

Forrás: Bútorex Kft.

A Cardo matracokban a gerinc természetes alakját, az optimális alátámasztást a Cardo Egészség Center biztosítja. Az egészség Center a test és különösen a gerinc számára egy olyan alátámasztást biztosít, amelynek következtében az alvó személy izom rendszere a testet erőkifejtés nélkül stabilizálni tudja a legkényelmesebb helyzetben.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az alvás minőségének domináns tényezője a matrac.

Forrás: Bútorex Kft.

A Cardo matracok mellett ezt az alátámasztást tudják biztosítani a Young Cardo ágyak és az ágykanapék is.

Forrás: Bútorex Kft.

A Bútorex Áruházai több, mint 25 éve elkötelezett forgalmazói e kiváló minőségű termékeknek, és a gyár Márkaboltjaiként működnek. A kínálatban megtalálható a teljes Cardo matrac választék, a Younk Cardo ágyak széles kínálata, melyek 90-120-140-160-180 cm szélességben, többféle fejvég lehetőséggel és 200 féle kárpittal rendelhetők. Az ágykanapék egyedülállóan Cardo matracos franciaággyá -160 x 200 cm-es fekhellyé alakíthatók, és még ágyneműtartóval is ellátottak.

Ha szeretne egészséges fekhelyen kipihenve ébredni, feltétlenül látogasson el a Bútorex Áruházak Veszprém Házgyári ót 7.alatti üzletébe, ahol szakértő tanácsadók segítenek a legmegfelelőbb matrac, ágy, vagy ágykanapé kiválasztásában.

Június 30-ig 150 ezer Ft felett minden matracot díjtalanul házhoz szállítunk, több termék kiszállítása féláron történik.

Várjuk szeretettel áruházunkban!

Bútorex Kft.

Veszprém, Házgyári út 7.

Nyitvatartás: H-P: 9-18 óráig

                         Szo: 9-15 óráig

Tel.: 06-20/423-4959

www.butorexkft.hu

 

Címkék#matrac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában