Hirdetés

2023.05.08. 13:59

Tokmustra, avagy melyik telefontok a befutó?

A választék hatalmas, és olykor a bőség zavara inkább zavarba ejtő, mintsem támogató. Ezért adunk pár támpontot, amik segíthetnek ráakadni arra a modellre, ami igazán tökéletes!

PR-cikk
Forrás: Freepik

Előre az igényekkel!

A legfontosabb szűrési szempont az egyedi igények köre. Vagyis nem az számít, hogy mi a divat, az is mellékes, hogy a szomszédok, haverok, ismerősök szerint mi a tuti, az elsődleges szempont, hogy mik azok a kritériumok, amik személyesen prioritást élveznek. Hogy mikre gondolunk? Például a felhasználási szokásokra. Nem mindegy, hogy átlagos használatról, vagy extrém alkalmazásról beszélünk. Nem mellékes, hogy milyen mértékű kihívásokkal kell szembenéznie nap, mint nap a mobilnak, ahogy az sem szőnyeg alá söpörhető tény, hogy túl az alapvető funkción, milyen egyéb jellemvonások a kívánatosak. A flip vagy könyv tokok például azon túl, hogy kitűnő védelmet biztosítanak a készülék egésze számára, még iratok tárolására is megfelelőek.

Az első lépés tehát nem megspórolható, ellenkező esetben, ha ez a szakasz kimarad, akkor jóformán garantálható a csalódás. Viszont ha már a kezdetek kezdetén helyükre kerülnek azok a feltételek, amik valóban lényegesek, melyek személyesen mérvadóak, akkor semmi sem akadályozhatja meg a sikeres beszerzést.

Tok vagy fólia?

A kérdés sokat emlegetett, pedig a válasz egyszerű: nincs vagy-vagy, hanem is-is van! A két termék nagyszerűen kiegészíti egymást, lévén mindkettő célja a mobil védelmének fokozása. Ez pedig duplán jól megvalósulhat, ha mind a két variáció rendelkezésre áll.

Műanyag, szilikon, bőr vagy más?

Alapanyagok tekintetében széles skálát jár be a paletta. Műanyag, szilikon, fém, bőr, műbőr, hogy csak a legkedveltebbeket sorakoztassuk fel. A szövetből készített zsákok is tokoknak nevezhetőek, de nyilván nem a funkcionalitásuk az erősségük, hanem az esztétikumuk.

Az, hogy kinek mi az, ami tetszik, egyéni ízlés függvénye. A színválaszték is hatalmas, különösen annak fényében, hogy a színes variációk folyamatosan keresettek, akárcsak a mintásak. Akadnak, akik évszakonként más típusú tokra voksolnak, ezzel megújítva a mobilozás élményét. Nincs egyetlen jó forgatókönyv, mert a fő, hogy egyénileg meglegyen az elégedettség.

Az biztos, hogy a speciális tokok speciális feladatok teljesítésére hívattak. Az ütésálló variációk szembeszállnak a legvadabb mechanikai, fizikai kihívásokkal. A vízálló típusoknak meg sem kottyan a nedvesség, ami mondjuk nyáron, a medencében pancsolva, vagy a strandon lubickolva, esetleg a záporban ázva óriási előny. A sporttokok tökéletes társak akkor, amikor a kimozdulásé, az edzésé, a testmozgásé a főszerep. A közbenjárásukkal a mobil úgy helyezhető el, hogy nincsen útban, nem zavaró a jelenléte, de ha bármiért kell, akkor rögtön marokba fogható.

Mi van a hétköznapi típusokkal?

Természetesen az is előfordulhat, hogy nincsen semmi extra követelmény, semmi extrémitás a mindennapokban, pusztán sima mobilozás. Ekkor jöhetnek a kinyitható variációk, vagy a szilikonos verziók, amik nem véletlenül annyira népszerűek. A lényeg a telefon pontos típus száma, lévén a telefontok kompatibilitása csak ennek ismeretében ellenőrizhető le.

 

Címkék#telefontok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában