Hirdetés

2023.09.27. 06:16

Párbeszédek GÁSPÁR GÁBOR fotóriporter kiállítása

Amikor a képzelet és a mozgás találkozik: Gáspár Gábor fotói magukban hordozzák a táncművészet szépségét és erejét.

Veol.hu

Fotó: Gáspár Gábor

Márkó Község Önkormányzata a Művészetek Háza Veszprémmel együttműködésben célul tűzte ki a kortárs művészet bemutatását a helyi közösségek bevonásával a nagyközönség számára. A nagy hagyományokkal rendelkező település életében kiemelt szerepet játszik a színjátszás, a néptánc, az ének, valamint a vallás. Ezekkel a közösségekkel, művészeti csoportokkal kooperációban, a helyi kulturális intézmények remek helyiségeit kihasználva szeretnénk a település lakói számára bemutatni a különböző művészeti ágak közötti párbeszédet, valamint azt, hogy a kortárs művészet (grafika, fotó, festmény, textil) több szálon kapcsolódhat és párbeszédben állhat a hagyománnyal.

 

A kiállítássorozat harmadik állomásán, 2023. szeptember 30-án 15 órai kezdettel az Orsetti Péter Kulturális Központ színháztermében Gáspár Gábor kortárs táncművészetet bemutató fotográfiáiból nyílik kiállítás, melyek a veszprémi Tánc Fesztiválja 2023-as előadásain készültek. A megnyitó keretében a vendégeket köszönti Hartmann Antal Márkó község polgármestere, a kiállítást megnyitja Dohnál Szonja a Művészetek Háza Veszprém szakmai igazgatóhelyettese. A megnyitót követően a Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület „Zsák Bolha” elnevezésű, óvodásokból és a „Csicsergő Csemeték” kisiskolásokból álló néptánccsoportjai mutatkoznak be, ízelítőt nyújtva Márkó tánckultúrájából. Az esemény egy interaktív kortárs táncelőadással folytatódik: a Góbi Rita Társulat Hacukaland című táncos öltözőshowján vehetnek részt az érdeklődők. Az elsősorban óvodásoknak szóló előadás során megtudhatjuk mit tegyünk, ha a nadrág két szára sehogyan sem akar a két különböző lábunkra csúszni és a pulóverünk mindig leugrik a hátunkról? A cipőink önálló életet kezdenek élni, a zoknik a lábunk helyett a kezünkre másznak, a fésű beleakad a hajunkba és a szoknya sem akar a helyén maradni. Az idő pedig úgy szorít, mint egy szűk pizsama. Indulni kellene az óvodába… Ez nem egy átlagos reggel. Ez egy Hacukaland!

A Művészetek Háza Veszprém és Márkó Község Önkormányzata minden kedves érdeklődőt szeretettel vár egy művészeti ágakon átívelő, pezsdítő kulturális élményre. 

A Párbeszédek kiállítás sorozat záró eseményére 2023. december 3-án kerül sor. A karácsonyi ünnepkör keretében Somogyi Győző vallásos témájú képeiből nyílik kiállítás a Szent Rita Házban.

Részletes információ: https://www.facebook.com/events/607716634890365

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában