Hirdetés

2023.10.19. 07:00

OMEGA slágerekre épülő rockfantáziát mutat be a Pannon Várszínház novemberben

Az Égi vándort tizenhárom év elteltével ismét műsorra tűzte a Pannon Várszínház. A nyáron már Veszprémben és a legnagyobb Balaton-parti szabadtéri színpadokon nagy sikerrel játszották az előadást.

PR cikk

Forrás: Pannon Várszínház

„Egy örök emberi történetet mesél el.  Megpróbáltatásokat, csalódásokat mutat be, a szép, a tökéletes keresését. Sokszor annyira magasra tekintünk, hogy nem vesszük észre azt, ami mellettünk van, vagy ami mellett elsétálunk. Szerelemről, életről, halálról, generációk váltásáról is szól. A darab üzenetének örök aktualitása van.” – mondta Vándorfi László, az Égi Vándor rendezője

Forrás: Pannon Várszínház

Az Omega együttes legnagyobb slágereit felhasználó új magyar zenés színpadi mű elsősorban az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis című nagylemezek lírai rock-scifi történetére alapoz.  Egy fiatalember arra ébred egy reggelen, hogy ő nem e világi lény, visszavágyik és visszatér a csillagok közé, egy ismeretlen, titkokat rejtő, az idő és a tér relativitásában létező világba. Miközben feltárul előtte az új dimenzió, rádöbben, hogy e más szerkezetű világ ugyanazokat a típusokat, ugyanazokat a problémákat hozza felszínre, mint a jól ismert földi lét. S miközben rejtélyes figurákkal, csábító nőalakokkal találkozik, visszatekint eredetére, ahol jól ismert dallamokkal üzen és hívogat a Föld. Vezetője a Látogató, a Fekete és Fehér Holló, akik konfliktusokba sodorják, lelkébe hatolnak, és végül megadják az enyhületet. Ez az izgalmas, csillagközi utazás inkább rockfantázia, néhol táncjáték, mely az Omega-dalok bravúros zenéjére, újraértelmezésére épül, a történet a dalszövegek szerves összekapcsolódásából rajzolódik ki. Mindemellett tisztelgés a 60 esztendős zenekar már eltávozott és még köztünk lévő tagjai előtt.

Forrás: Pannon Várszínház

A darabot a következő időpontokban láthatja a közönség Veszprémben, a Hangvilla színháztermében:

2023. november 3. 19:00

2023. november 4. 19:00

2023. november 5. 17:00

2023. november 10. 19:00

2023. november 12. 17:00

2023. november 22. 19:00

Égi vándor részlet – Régi csibészek:

Veszprém TV Kilátó című magazinműsora:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában