Hirdetés

2023.10.30. 12:44

Ruhatárolási tippek – helytakarékos és kényelmes megoldások otthonodban

Szekrényünkben könnyedén eluralkodhat a rendetlenség, amennyiben nem megfelelő a tárolási rendszerünk. Ez nem csak látványát tekintve zavaró, hanem bizony a reggeli készülődést is lassítja és nehézkessé teszi. Az alábbi ruhatárolási tippek segíthetnek a helytakarékos és kényelmes megoldások megtalálásában.

PR cikk

Szelektálás

A megfelelő tárolást fontos, hogy egy alapos szelektálás előzze meg. Valószínűleg neked is ismerős a probléma, hogy a sosem hordott ruhadaraboktól és cipőktől nem vagyunk hajlandók megválni. Bármi is ennek az oka, a helytakarékos és kényelmes tároláshoz elengedhetetlen, hogy a nem használt daraboktól megváljunk.

Forrás: New Africa - stock.adobe.com

Milyen bútorok állnak rendelkezésre?

A szelektálás után a következő lépés annak felmérése, hogy mely bútorok állnak rendelkezésre. Ez természetesen elsődlegesen a ruhásszekrények, valamint a nagyméretű cipősszekrények lesznek. 

A ruhásszekrény esetében fontos a megfelelő távolságokat lemérni. Az akasztórúd magassága nagyban meghatározza, hogy mely ruhadarabokat tudunk majd kényelmesen tárolni. A polcok közötti távolság szintén fontos, hiszen a túl nagy távolságok esetében az egymásra halmozott ruha torony szinte biztosan le fog dőlni.

A minőségi cipősszekrények között valószínűleg valamennyivel kisebb a választási lehetőségünk, azonban itt is vannak eltérő darabok. A laminált faanyag nagyon népszerű, hiszen igazán strapabíró és könnyen tisztítható. Ezeket legtöbbször pasztell és bézs árnyalatokban találjuk meg, melyek nagyszerűen illenek bármilyen stílusú lakásba.

Sok esetben a multifunkcionális felhasználás érdekében praktikus fali akasztók és cipősszekrények kombinációjával is találkozhatunk. Ezek különösen előnyösek, amennyiben kisebb helyen kell elrendeznünk cipőinket és ruháinkat. Itt szintén elsődlegesen a laminált faanyag az elterjedt, legtöbbször neutrális színekben.

Évszaknak megfelelő elrendezés

A számodra tökéletes bútorok megléte után már csak a tárolási rendszert kell kitalálnod. A legpraktikusabb az évszaknak megfelelő elrendezés lehet. Hiszen a nyári időszakban biztosan nem lesz szükséged sálakra és téli bakancsokra. Az évszaknak megfelelő holmikat tehát a nyári időszakra bátran pakold át szekrényed és cipősszekrényed hátsó részeibe. Ezzel ellentétesen pedig a fali akasztódon helyezd el a napi rendszerességgel használt darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában