Tavaszi finomság

2022.04.08. 17:00

Medvehagyma-gyűjtés és -kóstolás Bakonybélben

Rimányi Zita

A XIII. Medvehagymás Napokat a tájházban tartják meg április 9-én és 10-én. Vezetett túrákra indulhatnak az érdeklődők, ételeket kóstolhatnak, előadást hallgathatnak meg a gyógynövényekről. Lesz kirakodóvásár és műsort ad a Marching Jazz Band. 

A túrákra indulók szombaton és vasárnap is 10.15-kor találkozhatnak a faluháznál. Érintik a séta során a Bakony szép helyeit, például a Táboros-hegyet, Móricházát, a Witt-kilátót és a Hajmás-sarkot. Utóbbi neve arról tanúskodik, hogy olyan részeken haladhatnak, ahol bőven akad szednivaló medvehagyma. A táv 13 kilométeres, a szintemelkedés 450 méter. A résztvevők a kilátóból kis szerencsével páratlan panorámában gyönyörködhetnek, láthatják akár a pannonhalmi apátságot és a Som-hegyet. A túra végén a tájházba érkeznek, ahol bekapcsolódhatnak a rendezvény további programjaiba. Szombaton 14 órakor kezdődik a szakértői előadás, 15 órakor a jazzkoncert. Sétavonatozás keretében is megismerhetik, bejárhatják a települést a látogatók. 

Címkék#medvehagyma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!