Program

2023.10.06. 12:00

A Lovasi Szüreti Vigasság idén is kitűnő programokkal vár

A Lovasi Szüreti Vigasságot idén október 7-én, szombaton rendezik meg a helyi Faluház udvarán. A programok délután 4 órakor kezdődnek.

Juhász-Léhi István

Forrás: pexels.com

– A már a hagyományosnak számító szüreti mulatságunk október 7-én lesz felvonulással, traktorokkal, sőt, rotációs kapások is eljönnek, akik a falunapon versenyeztek – nyilatkozta lapunknak Sárdi Máté polgármester. – Ez egy nagyon vidám, jó hangulatú felvonulás szokott lenni a településen. Ilyenkor a gyermekes családok, idősek, fiatalok egyaránt felszállnak a traktorokra, és vidáman, zeneszó mellett végigvonulnak a település utcáin.

A gyülekező 16 órakor kezdődik, a szüreti felvonulás fél 5-kor startol. Miután visszatérnek a traktorok a Faluház udvarába, fél 6-tól szüreti műsor következik a Balatonfüred Néptánc Együttes közreműködésével és Molnár Eszter népdalcsokrával. 18 órától a Dynamite Dudes ad koncertet, amit Utcabál követ.

– A faluház udvarában meleg kenyérrel várjuk a felvonulókat, ugyanis az önkormányzat udvarában található kemencében minden évben sütünk ilyenkor frissen kovászos kenyeret, melyet felszelve, zsírral, tepertőkrémmel, illetve hagymával kínáljuk majd a közönségnek – mondta Sárdi Máté, aki hozzátette, a település múltja szorosan kötődik a szőlőműveléshez, a borászathoz, amit minden évben megünnepel a közösség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!