Programok

2014.01.15. 11:20

Magyar kultúra napi rendezvények Veszprém megyében

A magyar kultúra napjához kötődő programok, rendezvények Veszprém megyében.

Veszprém: A magyar kultúra napja 21-én 16 órától a VMK színháztermében: 16 órakor Kis-Bakony Táncegyüttes, Veszprém–Bakony Táncegyüttes, Veszprém Senior Táncegyüttes. 16.30-kor Világraszóló hungarikumaink előadás-sorozat, 18 órakor a Sebő együttes Weöres Sándor-estje, 19.30-kor táncház.

Dr. Márfi Gyula érsek előadása a magyar kultúra napja alkalmából 22-én 15 órakor az Életöröm Idősek Otthonában. Téma: Isten keresése a magyar irodalomban.Játékvilágok című kiállítás megnyitója 22-én 17 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Ajka: Ünnepi műsor és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület kiállításának megnyitója 22-én 17 órakor a szabadidőközpont kiállítótermében.

Alsóörs: Tamási Áron: Énekes madár, az Endrődi Sándor Református Általános Iskola színjátszó csoportjának előadása 18-án 17 órakor az Eötvös Károly Művelődési Házban.

Balatonalmádi: Magyar kultúra napja 22-én 18 órakor a Pannóniában.

Balatonfüred: Rendezvények a magyar kultúra napja alkalmából: 22-én 12 órakor koszorúzás a Kölcsey-szobornál, 15.30-kor beszélgetés dr. Pozsgay Imrével a Vaszary-villában, 18 órakor ünnepi műsor az Anna Grand Hotelben.

Balatonkenese: A magyar kultúra napját köszöntő ünnepi műsor és program 22-én 18 órakor a Kultúra Házában.Berhida: Weöres Sándor-est 22-én 16 órakor a Petőfi művelődési házban.

Pápa: A magyar kultúra napja 22-én 18 órakor a JMSZK színháztermében.

Pétfürdő: Pétfürdői pillanatok című fotópályázat megnyitója 21-én 17 órakor a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban.Ünnepi műsor a magyar kultúra napja alkalmából 22-én 17 órakor a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban.

Sümeg: Orosz Zoltán harmonikaművész és Horváth Kornél ütőhangszeres művész koncertje a magyar kultúra napja alkalmából 20-án 18 órakor a Kisfaludy művelődési központban.
M. Mester Katalin devecseri írónő és festő előadása a magyar kultúra napja tiszteletére 21-én 17 órakor a Kisfaludy művelődési központban.
Magyar kultúra napi gálaest 22-én 18 órakor a Kisfaludy művelődési központban: az Igricek együttes koncertje, néptáncgála a Tördemic és Sümeg néptáncegyüttesek közreműködésével.

Zánka: Ünnepi műsor a magyar kultúra napja alkalmából 25-én 15 órakor a Faluházban.

Zirc: Magyarnak maradni Európában címmel ünnepi műsor és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és AMI művészeti tagozatos diákjainak kiállításmegnyitója 22-én 17 órakor a városi könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!