Programok

2014.02.23. 22:14

Programok, rendezvények Veszprém megyében február 24-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 24-től. Böngésszen, és válogasson!

ÁPRILIS 8.

Báb az oviban

Veszprém, Balatonakali – Balatonakali önkormányzata és Kabóca Bábszínház sikeres közös pályázatának köszönhetően április 8-án kedden 10 órakor megtekinthető a Máté Angi díjnyertes könyve alapján készült Volt egy szer egy... című előadás a balatonakali óvodában. Az óvodapedagógusok maguk is alkalmaznak bábokat a foglalkozásaikon.

MÁRCIUS 15.

Tavaszi szöszmötölés

Tihany - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság március 15-én Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba szervez kicsiknek és nagyoknak kellemes időtöltést. A kézműves foglalkozás során a virágcsokor készítését sajátíthatják el az érdeklődők. A részvétel térítésmentes.

MÁRCIUS 8.

Dörgicsei geotúra

Dörgicse – A Bakony-Balaton Geopark geotúrát szervez március 8-án. A hármas szám jegyében zajló túra során három híres középkori templomot (Boldogasszony dörgicsei-templomrom, Kisfalud-dörgicsei templomrom és Szt. Péter-dörgicsei templomrom), három Dörgicse nevű települést és három teljesen különböző arculatú mészkőterületet  mutatnak be a természet szerelmeseinek. A lankákba simuló kora középkori templomok környezetében betekintenek egy felhagyott bánya különleges mészkőfejtési technikáiba. Megnézik a nyugati országrész egyik legszebb karrmezőjét, egy vadregényes szurdokban kisebb barlangüregeket fedezhetnek fel. Találkozási hely Alsó-dörgicse, Boldogasszony templomrom. A túra hossza hat kilométer.

MÁRCIUS 2.

Fúvóskoncert

Balatonfüred – A szokott helyszínen, a Horváth Mihály utcai Balaton Szabadidőközpontban rendezik meg március 2-án Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának hagyományos farsangi fúvóskoncertjét, amin a zenekar legújabb műsorát mutatják be.

Ízek parádéja negyedszer

Noszlop – Három kategóriában hirdettek versenyt a vasárnap reggel 8-kor a sportcsarnokban kezdődő negyedik noszlopi ízparádén. Hagyományos és díszített kocsonyák, sütemények és eltett ételek, azaz savanyúságok, befőttek. lekvárok készítői nevezhettek be a gasztronómiai összecsapásra. A remekműveket a helyszínen meg is kóstolhatják az érdeklődők.

MÁRCIUS 1.

I. Pápai Böjtelőt rendez a város és a húsipar két cége

Pápa - A város polgármestere egy új, hagyományteremtő gasztronómiai kezdeményezésről számolt be a sajtónak: - Amikor a Pápai Hús 1913 Kft. tulajdonosai lettünk, elmondtuk azt az ötletünket, hogy a város közreműködésével szívesen adnánk helyet egy olyan gasztronómiai rendezvénynek, amire más városokban jó példák léteznek. Pápán a disznófeldolgozáson alapuló rendezvényre gondoltunk. Idén megszületett az áttörés, aminek az volt az előzménye, hogy a kft. csapata a budapesti „Bálnában" az Edd meg, amit főztél elnevezésű versenyen sikerrel szerepelt. Akkor született az elhatározás, hogy egy hasonló rendezvénynek mi is helyet tudunk adni itt a piacon. A március 1-jére, szombatra tervezett rendezvényt I. Pápai Böjtelőnek neveztük el – fogalmazott Áldozó Tamás. A polgármester hozzátette: a rendezvényre hat csapatot hívtak meg, olyanokat, akik mögött termelő húsipari vállalkozás áll. A házigazda a Pápai Hús 1913 Kft. csapata, illetve pápai csapatként vesz részt a Pethő Zoltán vezette Böllér kft. is. A többiek Kaposvártól a Szigetközön át Gyuláig képviselik a húsos szakmát. A versenyen két félsertésből hurkát, kolbászt és disznótoros pecsenyét kell majd készíteni.

Látványos felvonulás

Balatonfüred-Arács – Idén is kellemes programnak ígérkezik a március 1-jén megrendezésre kerülő Arácsi Karnevál. Az Arácsért Közhasznú Alapítvány hagyományos programján a jelmezes felvonuláshoz 14.30 órakor kezdenek gyülekezni a résztvevők a Koloska-völgybe vezető út mellett, a Béke utcai szoborparknál. A gyülekezőhöz a fúvószenekar ad térzenét. A zenekar egyben a 15 órakor induló menetet is vezeti a Hősök terére. A temető mellett kialakított parkban máglyát gyújtanak és elégetik a felvonulással hozott kiszebábot, hogy itt is elűzzék a telet, ahogy az már több környékbeli településen megtörtént. A szertartás után több kategóriában megmutatják magukat a jelmezesek. A legjobbakat idén is értékes díjakkal jutalmazzák. Jelmezbemutató után teával, forralt borral, zsíros kenyérrel vendégelik meg a résztvevőket.

Fiúnapi műsor

Balatonudvari – A helyi lányok és asszonyok március 1-jén 18 órakor rendezik meg a hagyományos fiúnapi programot a kultúrházban. A vidám műsor mellé finom falatokat is adnak, de örömmel veszik, ha a vendégek is visznek jó borokat, borkorcsolyákat. A ren-dezvény idén is bállal zárul.

Olajjal festenek

Veszprém – Tizenkét órás tanfolyam indul a Városi Művelődési Központban azoknak, akik gyakorlati ismereteket szeretnének szerezni az olajfestészetben. A tanfolyamot N. László Gizella, Art- és Aranyecset-díjas festőművész vezeti. A foglalkozásokat március 1-jén, 8-án és 22-én 8 órától 12 óráig tartják meg.

Bakonyi túra új útvonalon

Bakonybél – Eddig nem járt útvonalon vezet túrát Mészner Viktor március elsején, szombaton 10 órától. Az indulás a megszokott helyről, a helyi vendéglő elől lesz, a közel 17 kilométeres táv során az egykori franciavágási erdei vasút útvonalát és az egykori Esterházy vadászkastély helyszínét is érintik a résztvevők.

Bulik, koncertek

Nagykorúvá lett rockbanda

Veszprém – A közelmúltban 18. születésnapját ünneplő Rómeó Vérzik turnéra indult a jeles évforduló alkalmából, s a nagykorúvá lett csapat március 1-jén 20 órától a veszprémi Mythos Music Clubban lép színpadra. A közelmúltban trióvá lett banda A három... címmel tavaly piacra dobott lemezének anyaga mellett a 10 esztendeje megjelent, eleddig legsikeresebb, Engedd belém című korongjának dalait is újra előveszi a bulikon. Az új lemez egyébként a magyar albumeladási lista csúcsára iratkozott fel. A somorjai rockegyüttes az első szlovákiai zenekar, amely elfoglalta a rangsor élét. Az már csak hab a tortán, hogy az idén, az igen nívós Harmónia-díjra három kategóriában is jelölték a csapatot. A veszprémi koncertre vendégeket is hoznak magukkal, 20 órától a Hátsó Ajtó, majd a Psychogang muzsikál a Mythos Clubban, majd a hangulat tetőfokán lép színpadra a Rómeó Vérzik.

LAST MINUTE farsangi parti lesz március 1-jén 20 órától a balatonfüredi Kredenc borbisztróban. A zenét DJ Ernő Piaf szolgáltatja.

A COCKTAIL TRIO zenél március 1-jén 20 órától a balatonfüredi Karolina kávéházban. Másnap ugyanitt Dervalics Róbert szaxofonos zenél zongorakísérettel.

A BLUES COMPANY koncertezik március 1-jén 19 órától a veszprémi Metró sörözőben. Vendég: Effekt zenekar.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Bachata work-shop 1-jén 15 órától a VMK-ban.

Ajka: Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye 1-jén 18 órakor a művelődési központ színháztermében.

Balatonalmádi: Csizmás Kandúr mesejáték 1-jén 16 órakor a Pannóniában.

Diszkóparti 1-jén 22 órától a Piazzában.

Balatonfűzfő: Beszélgetés a helyi társadalmak művelődési folyamatainak egységéről, rendezvény 1-jén 11–16-ig a polgármesteri hivatalban és a művelődési központban.

Balatonkenese: Játszóház 1-jén 16 órától, vetélkedő 17 órától, 19 órakor operettműsor a Kultúra Házában.

Berhida: Farsangi forgatag 1-jén 8 órától a művelődési házban. Népzene, néptánc 1-jén 14 órától a kultúrházban.

Csopak: XIV. Asszonyfarsang 2-án 15 órakor a kultúrházban.

Küngös: Ünnepi szentmise 1-jén 16 órakor az Árpád-házi Szent Kinga-templomban, hősi emlékmű koszorúzása a temetőben 17 órakor.

Nagyvázsony: A Nagyvázsonyi Ifjúsági Fúvószenekar farsangi koncertje 2-án 18 órakor az IKSZT-ben.

Pápa: Kortár-Társas 1-jén 16 órakor, 18 órakor improvizációs színház, 20.30-kor Speak up-koncert a JMSZK-ban.

Családi délután 2-án 14–18 óráig a JMSZK-ban.

Szentgál: Téltemető rendezvény 1-jén 15 órától a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Veszedelmes viszonyok: 1-jén 19 órakor Gárdonyi-bérlet. A Hang-villa titka: 2-án 16 órakor Aranyalma bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Valahol Európában: 2-án 17 órakor bérletszünet.

Kabóca Bábszínház: A Holdkirály palotája: 2-án 11 órakor.

Inota, Retro Színház: Hegedűs a háztetőn: 1-jén 19 órakor bérletszünet, a Pannon Várszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City, ma: NON-STOP (premier): 13.15, 15.30, 17.45, 20.00, 22.15 órakor. szo–v: 11 órakor is. MŰKINCSVADÁSZOK: 17.00, 19.30, 22.00 órakor. szo–v: 11.30 órakor is. POMPEJI 3D: 14.45, 18.15, 20.20, 22.30 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 17.30, 19.45, 22.00 órakor. A LEGO KALAND 3D: 14.15, 16.15 órakor. szo–v: 10.15, 12.15 órakor is. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 13.00 órakor. szo–v: 11.00 órakor is. A WALL STREET FARKASA: 14.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: COMING OUT: 14.00 órakor. BELLE ÉS SEBASTIEN: 16.00 órakor. NON-STOP: 18.00 órakor. MŰKINCSVA-DÁSZOK: 20.00 órakor.

FEBRUÁR 28.

Versenyben sütögetnek

Veszprém – Két versenyre is lehet jelentkezni február 28-ig, melyeket a Bor-blues-böllér napokon tartanak meg, vagy értékelnek. A március 7-8-9-én tartandó programon összecsaphatnak a töpörtyűsütők és a kedvenc ételeiket helyben megfőzők három-öttagú csapatai. A karitatív süteménysütő versenyre a finomságokat otthon kell elkészíteni, a programon kiállítják és értékelik, végül pedig elárverezik őket.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Napraforgó-meseforgó: Egy pöttyös nap ma 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

Nevel, növel, visszavág? – A nyolc nevelési mód, Zsiga Attila előadása ma 18 órakor a Hangvillában.

Magashegyi Underground ma 22 órakor az Expresszóban.

Ajka: Gál László beszélget Szlankó Zoltán hegymászóval ma 16.30-kor a szabadidőközpontban.

Ajka Városi Bányász Fúvószenekar koncertjének nyilvános főpróbája ma 18 órakor a szabadidőközpontban.

Balatonalmádi: Táncházi kultúra ma 17.30–19 óráig a Vörösberényi Művelődési Házban. Keresztény bál ma 19 órakor a Vörösberényi Művelődési Házban.

Balatonkenese: Kultúrházak éjjel-nappal: Pecsétgyűjtő játék ma 16–18 óráig, 1-jén 15–17 óráig a könyvtárban és a tájházban.

Berhida: Kultúrházak éjjel-nappal: Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?, interaktív foglalkozás ma 14 órától a Petőfi művelődési házban, 15 órától farsangi játszóház a kultúrházban.

Nagyvázsony: Farsangolás ma 16–24 óráig az IKSZT-ben.

Pápa: Pápa – Beat beszélgetések: Utódok, a legjobb vidéki zenekar ma 17 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.

Farsang farkán, műsor ma 16 órakor a Pedagógus Művelődési Házban.

Húszéves a Black Bunny RRC, gála ma 16.30-kor és 19 órakor a JMSZK-ban.

Zirc: Emlékezés a kommunizmus áldozataira ma 16.30-kor a városi önkormányzat dísztermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A víg özvegy ma 19 órakor Latinovits-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn ma 19 órakor Páger-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: NON-STOP (premier): 13.15, 15.30, 17.45, 20.00, 22.15 órakor. MŰKINCSVADÁ- SZOK: 17.00, 19.30, 22.00 órakor. POMPEJI 3D: 14.45, 18.15, 20.20, 22.30 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 17.30, 19.45, 22.00 órakor. A LEGO KALAND 3D: 14.15, 16.15 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 13.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 14.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: COMING OUT: 14.00 órakor. BELLE ÉS SEBASTIEN: 16.00 órakor. NON-STOP: 18.00 órakor. MŰKINCSVADÁSZOK: 20.00 órakor.

Bulik, koncertek

Tegnaputáni dalok és érzések

Veszprém – Egyedi hangulatú zenei élményre számíthatnak azok, akik február 28-án este ellátogatnak a Magashegyi Underground veszprémi koncertjére, ami 22 órakor kezdődik az Expresszóban. Bocskor Bíborka énekesnő és zenekara visszatérő vendégnek számít a királynék városában, több ízben koncerteztek már sikerrel a városban, sőt, a Veszprémi Utcazene-fesztiválon adott szimfonikus nagykoncertjükön még videoklipet is készített a csapat. Tavaly megjelent, Tegnapután című albumukat a kritikusok és a közönség is nagyon szerette. A lemezen szereplő mindhárom sláger – Álmatlanság, Árnyék, Esőnap – volt a hónap legjátszottabb dala a Petőfi rádióban, s minden bizonnyal a veszprémi bulin is felcsendülnek majd. – Sokan érzik úgy, hogy a Tegnapután lemezünk nőiesebb lett, mint az Ezer Erdő. Mi nem gondolkodtunk ezen, az érzéseket szerettük volna kibontani – mesélte Bocskor Bíborka énekesnő.

HORVÁTH TAMÁS ÉS RAUL lép fel február 28-án 22 órától a veszprémi Club VIP-ben.

A MAGASHEGYI UNDERGROUND ad koncertet február 28-án 22 órától a veszprémi Expresszóban. Másnap 22 órától a Magna Cum Laude zenél itt.

A FUNK INFECTION ad koncert a veszprémi Decanter Bisztró farsangi buliján február 28-án 20 órától.

 

FEBRUÁR 27.

Szabadegyetemi előadások

Ajka - A Nyugdíjas Szabadegyetem érdekes előadásokkal várja vendégeit a művelődési központban a következő hónapokban. Február 27-én A madarak fejlődése és élettartama címmel  Kovácsné Éllő Irén tart előadást, márciusban a kiegyezés kora kerül terítékre, Dr. Paksi Zoltán előadásában. Áprilisban a kiegyezés utáni időszak gazdaságáról beszél Gerencsér Hilda, májusban pedig csillagászati előadást tart Lőrincz Ernő és Papp Béla.

Érdekes, értékes asszonyok

Veszprém – A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület következő összejövetelén, az Érdekes, értékes asszonyok sorozat keretében Nők a tu-dományban címmel tart elő-adást Skodáné dr. Földes Rita, a Pannon Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. A rendezvény február 27-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Városi Művelődési Központban.

Kisgrafikák a könyvtárban

Ajka – Fülöp Irén kisgrafikagyűjtő kiállításán Bagarus Zoltán grafikus rézmetszeteit mutatja be a könyvtárban. A kiállítást február 27-én 16 órakor Padné Szabó Mária tanár nyitja meg. A tárlattal emlékeznek a tizenöt éve elhunyt művészre, aki Ajkán élt és alkotott.

Farsangi koncert

Devecser – Kérem a következőt címmel farsangi koncertet rendez a devecseri zeneiskola február 27-én 16 órai kezdettel a művelődési házban. A vidám télbúcsúztatón fellépnek a növendékek és tanáraik. Köszöntőt mond Kovács László alpol-gármester. A koncert fővédnőke Némethné Takács Cecília, a devecseri tankerület igazgatója.

Barangolás ecsettel

Balatonfüred – Papp János várpalotai festő Barangolásaim ecsettel című kiállítását Pócsik József, a Várpalotai Bartos Sándor Iskola igazgatója nyitja meg február 27-én, csütörtökön 17 órakor Füreden, az Óvárosi Művészkávéházban.

Aki túlélt egy lavinát

Veszprém, Ajka – Szlankó Zoltán hegymászóval, egy lavina túlélőjével beszélget Gál László ma este hét órakor a Pannon Egyetem Központi Kollégiumának földszinti társalgójában.

Hasonló beszélgetés lesz pénteken délután fél ötkor az ajkai művelődési központban. Szlankó Zoltán tavaly ősszel Nepálban járt az Ama-Dablan-expedícióval. A csapat minden tagját betemette a lavina, az előadó az expedíció vezetőjeként a mentésről, a túlélés esélyeiről mesél a közönségnek. Szó lesz továbbá az elmúlt évek hegymászó-tragédiáiról is. Az előadások ingyenesek.

Remek könyvek

Veszprém – Ismerjük meg a nekünk szóló legjobb könyveket címmel szerveznek ma 16.30-tól programot a Március 15. úti Könyvtárban. A tizenegy év feletti fiatalokat várják játékos ismeretgyűjtésre.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Zenehíd – Veszprém megszólal projekt zárórendezvény és a Veszprém Portré 1. számának bemutatója ma 14 órakor az Oliva Hotel & Étteremben.

Ismerjük meg a nekünk szóló könyveket, ifjúsági program ma 16.30-kor a Március 15. úti könyvtárban.

Túléltem egy lavinát, Gál László hegymászó előadása ma 19 órakor a Pannon Egyetem Központi Kollégiumában.

Budapest Bár ma 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Nyugdíjas szabadegyetem: A madarak fejlődése és élettartama ma 15 órakor a szabadidőközpontban.

Alsóörs: Teadélután Hebling Zsolt polgármesterrel ma 17.30-kor a művelődési házban.

Balatonfüred: Barangolásaim ecsettel, Papp János várpalotai festő kiállításának megnyitója ma 17 órakor az Óvárosi Művészkávéházban.

Pápa: Ifjúsági Filharmónia ma 11 és 12.30 órakor a JMSZK-ban.

Marosi Diána festőművész kiállításának megnyitója ma 17 órakor a református gimnázium dísztermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Csárdás! – A kelet tangója ma 19 órakor Vendégjáték-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: NON-STOP (premier): 13.15, 15.30, 17.45, 20.00 órakor. MŰKINCSVADÁSZOK: 17.00, 19.30 órakor. POMPEJI 3D: 14.45, 18.15, 20.20 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 17.30, 19.45 órakor. A LEGO KALAND 3D: 14.15, 16.15 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 13.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 14.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: COMING OUT: 14.00 és 16.00 órakor. BELLE ÉS SEBASTIEN: 16.00 órakor. NON-STOP: 18.00 órakor. MŰKINCSVADÁSZOK: 20.00 órakor.

FEBRUÁR 26.

Filmvetítés a könyvtárban

Balatonfüred – Az Egy gésa emlékiratai című amerikai filmdrámát vetítik február 26-án szerdán délután négykor a városi könyvtárban.

Papp Sándor előadása

Veszprém – A természet könyve címmel tart előadást prof. dr. Papp Sándor szerdán 16 órakor a Pannon Egyetemen (Vár u. 39.) a Tudomány és kultúra elnevezésű előadás-sorozat rendezvényén. A sorozat az emberi jelenlét 20– 21. századi kérdéseire, kihívásaira, kríziseire keres válaszokat.

A kezelésről és a megelőzésről

Balatonfüred – A cukorbetegség megelőzéséről és időskori kezeléséről hallhatnak előadást az érdeklődők február 26-án a közösségi házban. A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ előadás-sorozatának legújabb összejövetelén dr. Vándor Győző beszél a kérdésről és válaszol a felmerülő kérdésekre.

RENDEZVÉNY

Veszprém-Gy.rátót: Emlékezés a kitelepített német családokra ma 15 órakor a Vízi utcai emlékműnél.

A finn kultúra ünnepe ma 17 órakor a Dubniczay-palo-tában.

Alsóörs: A Sirály Nyugdíjas Egyesület évfordulós megemlékezése és farsangi mulatság ma 15 órakor a művelődési házban.

Balatonalmádi: Népek tánca ma 17–19-ig a Pannóniában.

Balatonfüred: Ringató foglalkozás ma 9.30-kor a városi könyvtár gyermekrészlegében.

A cukorbetegség megelőzése és kezelése időskorban, dr. Vándorfi Győző előadása ma 14 órakor a Közösségi Házban.Egy gésa emlékiratai, filmvetítés ma 16 órakor a városi könyvtárban.

Balatonfűzfő: Sportolók köszöntése ma 16 órakor a művelődési központ és könyvtár színháztermében.

Lovas: Lovasi esték: Az élővíz feltárása, előadás ma 18 órakor a Faluházban.

Pápa: Ifjúsági Filharmónia ma 11.30-kor és 13 órakor a JMSZK-ban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Éjjeli menedékhely, ma 17 órakor Lovassy László-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn, ma 19 órakor Tolnay-bérlet.

Ajka, Nagy László Szabad-időközpont: Az ördög három aranyhajszála ma 10 és 14.30 órakor, bérletes gyermekszínházi előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: MŰKINCSVADÁSZOK (premier): 13.00, 17.30, 20.00 órakor. POMPEJI 3D (premier): 15.45, 18.00, 20.15 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 17.15, 20.30 órakor. TÉLI MESE: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 14.00, 16.15 órakor. ROBOTZSARU: 14.45 órakor. HERKULES LEGENDÁJA 3D: 13.30 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 15.30 órakor. A WALL STREET FARKASA: 19.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 14.00 és 16.00 órakor. TÉLI MESE: 18.00 órakor. POMPEJI: 20.00 órakor.

FEBRUÁR 25.

Pilis-szindróma

Veszprém – Pilis-szindróma címmel Golarits Miklós könyvtáros tart előadást a Pilissel kapcsolatos kutatásokról február 25-én, kedden délután öt órakor a Padányi katolikus gyakorlóiskolában.

Toldi Éva képes előadása

Herend – Vannak vidékek legbelül – Barangolás Erdélyben Kányádi Sándorral címmel Toldi Éva tanár tart vetített képes előadást február 25-én, kedden 16 órakor a Herendi Művelődési Házban.

Hópárduc-fotók

Zirc – Március 9-ig látható a Bagolyvár Galériában az Erőss Zsolt hegymászó-expedícióin készült tájképeiből és portréfotóiból összeállított, páratlan hangulatú kiállítás.

Márciusban is

Tapolca – Pálffy Gézáné, Szabó Éva helyi festő kiállítása március ötödikéig látható a Tamási Áron Művelődési Központban.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Válás és kommunikáció, előadás ma 16.30-kor a VMK-ban.

Törvény és szabadság, dr. Janka Ferenc előadása ma 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Pilis-szindróma, Golarits Miklós előadása ma 17 órakor a Padányi iskolában.

Ételallergiák és a gluténkérdés, Tóth Gábor előadása ma 18-kor a Szigethy J. u. 14-ben.

Duma Jam: Aranyosi Péter, Badár Sándor, Kovács András Péter ma 19 órakor a Hangvillában.

A Benkó Dixieland Band koncertje ma 19 órakor a Pannon Egyetem aulájában.

Balatonalmádi: M. Kiss Sándor előadása a kommunizmus áldozatainak emléknapján ma 18-kor a Pannóniában.

Herend: Barangolás Erdélyben Kányádi Sándorral – Toldi Éva előadása ma 16 órakor a művelődési házban.

Pápa: Megemlékezés ma 18 órakor a Pálos téren.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Éjjeli menedékhely ma 17 órakor Ujhelyi Olga-bérlet.

Ajka, Nagy László Szabad-időközpont Az ördög három aranyhajszála ma 14.30-kor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: MŰKINCSVADÁSZOK (premier): 13, 17.30, 20 órakor. POMPEJI 3D (premier): 15.45, 18.00, 20.15 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 17.15, 20.30 órakor. TÉLI MESE: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 14.00, 16.15 órakor. ROBOTZSARU: 14.45 órakor. HERKULES LEGENDÁJA 3D: 13.30 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 15.30 órakor. A WALL STREET FARKASA: 19.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 14 és 16 óra. TÉLI MESE: 18 óra. POMPEJI: 20 óra.

 

FEBRUÁR 24.

Önvédelmi oktatás nőknek

Veszprém - Nőknek és kamasz lányoknak önvédelmi oktatást szervez a Veszprémi Rend-őrkapitányság február 24-én 17.30–18.30 óra között a VMK-ban az áldozatok napja apropóján. A tanfolyamot Balogh Zsuzsanna katona zászlós, Tőkés Renáta önvédelmi oktató és Rusz Attila rendőr törzszászlós vezeti. A részvétel ingyenes.

RENDEZVÉNY

Filmklub: Valaki más élete ma 18 órakor a VMK-ban.

Veszprém-Kádárta: Gyerekfarsang ma 9-kor a Faluházban a Ficánka tagóvodával.

Balatonfüred: dr. Erdélyi Zsuzsanna kiállításának megnyitója ma 16.30-kor a polgármesteri hivatal folyosógalériáján.

Várpalota: Ötven év, ötven írás – Ármás János újságíró ötven válogatott írása, bemutató ma 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Zirc: Ingyenes jogi tanács-adás és előadás ma 14 órától a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Ajka, Nagy László Szabad-időközpont: Janika – ma 19 órakor Nagy László-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: MŰKINCSVADÁSZOK (premier): 13.00, 17.30, 20.00 órakor. POMPEJI 3D (premier): 15.45, 18.00, 20.15 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 17.15, 20.30 órakor. TÉLI MESE: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 14.00, 16.15 órakor. ROBOTZSARU: 14.45 órakor. HERKULES LEGENDÁJA 3D: 13.30 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 15.30 órakor. A WALL STREET FARKASA: 19.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 14.00 és 16.00 órakor. ANNA NETREBKO & DMITRI HVOROSTROVSZKY RED SQUARE CONCERT: 18.00 órakor. POMPEJI: 20.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!