Programok

2015.07.19. 13:24

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 20-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 20-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 7.

Sokszínű hétvégi program

Noszlop - Települési napokra invitálja az érdeklődőket a község önkormányzata augusztus 7-9-ig. Egész hétvégés programsorozattal készülnek a szervezők. Pénteken este hat órától könyvbemutatót, szombaton fél négytől katasztrófavédelmi és tűzoltó bemutatót láthatnak a vendégek majd átadják a „Noszlop Község - Elismerésre Méltó Polgára” címet. Este héttől a Country Tánccsoport produkcióját, Bodnár Attila és Papp Rita műsorát tekintheti meg a publikum. A szombati programot az Extázis Együttes utcabálja zárja. Vasárnap reggel nyolctól a sportpálya mellett a nyolcadik Diófás főzőversenyen szállhatnak harcba a vállalkozó kedvű „szakácsok” a Lucullus Serlegért. A főzőprogram mellett délután két órától családi délután keretében rodeó bika, élő csocsó, légvár és fajátékok várják a családokat.

Gyógynövény nap

Tihany – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba augusztus 7-én 9 órától. A látogatók a nap folyamán megismerhetik a levendula lepárlást. A foglalkoztató teremben baglyos levendula zsákot varrhatnak. A foglakozást a védett éjszakai ragadozó madarak ihlették.

AUGUSZTUS 1.

Európa-nap gazdag programokkal

Tüskevár – Bős és Nyárádremete testvértelepülés is bemutatkozik augusztus elsején az Európa-napon. Az egész napos rendezvénysorozatban népi ügyességi játekokkal, sport- és kulturális programokkal, műrepülő-bemutatóval várja a község az érdeklődőket. Pintér Tibor színművész musical-előadása 14 órakor kezdődik.

Kispárna mesezenekar

Szentgál – A községi könyvtár szervezésében a Kispárna mesezenekar ad koncertet a kicsiknek augusztus 1-jén 13.30 órakor a Kút-völgyben.

Gombócfesztivál

Balatonfűzfő – Augusztus elsején rendezik a IX. gombócfesztivált a településen. Délelőtt tíz órától este kilencig várják programokkal az érdeklődőket Fűzfőfürdőn a közösségi ház környékén. Lesz Arany Gombóc-díj és átadják a Balatonfűzfő legszebb konyhakertje díjat is. A sztárvendég Szűcs Judith lesz, aki este nyolc órakor áll színpadra.

Tóberfeszt

Ajka – A Tósokberéndért Egyesület augusztus 1-jén rendezi meg az ötödik Tósokberéndi nosztalgiajármű-fesztivált a Kristály sportpályán. A kiállított autók, traktorok és motorok mellett a szervezők változatos programmal várják az érdeklődőket reggel kilenc órától. A gyerekek fajátékokon próbálhatják ki ügyességüket. A rendőrség gokartokkal és délután öt órától kutyás bemutatóval készül. A látogatók megtekinthetik és kipróbálhatják az Ikarus 55-ös faros buszt, de kisvonattal is közlekedhetnek. Traktor- és kötélhúzó versennyel készülnek még a szervezők. A színpadon a helyi fellépők mellett este hét órától a 100 Folk Celsius produkcióját láthatja a közönség. Fél kilenctől a Beat Bulls Együttes zenél.

JÚLIUS 31.

Európai nap

Tüskevár – Távol vagy de mégis közel címmel fesztivált rendeznek a községben július 31. és augusztus 2. között. A nagyszabású falunapon pénteken előadások hallhatók az európai közösség társadalmi és gazdasági kihívásairól, felölelve az oktatás és a foglalkoztatás lehetőségeit is, valamint ismertetik a 2020-ig tartó fejlesztési terveket. Szombaton a kulturális és sportesemények mellett főzéssel, gyerekprogramokkal, lovaszínházi és hagyományőrző bemutatóval, koncerttel és tűzijátékkal várják a vendégeket. Bemutatkoznak Bős és Nyárádremete testvértelepülések.

Helyi írókkal találkozhatnak

Hegymagas – A Hegymagasi nyári esték programsorozatában a településhez és környékéhez szoros szálakkal kötődő írókkal találkozhatnak a vendégek a kultúrházban. Legutóbb Konrád György íróval ismerkedhettek meg, a következő előadás pedig július 30-án 19 órakor lesz. Akkor Lángh Júlia író, Afrika-utazó mesél élményeiről. Augusztus ötödikén 19 órakor Kálnay Adél író lesz a vendég. A Gadó Gábor Quartett koncertjét pedig augusztus harmadikán 20 órakor rendezik ugyanott. Az előadáson Gadó Gábor gitáron, Bacsó Kristóf tenor-szaxofonon, Horváth Balázs nagybőgőn játszik, Csízi László pedig dobol.

JÚLIUS 30.

Jubileumi gála

Várpalota – Jubileumi gálakoncertet adnak a X. Országos Musical & Operett Kurzus fiatal tehetségei, valamint meghívott vendégeik július 30-án 20 órától a Thury-vár udvarán. A növendékek mellett énekelnek majd a színpadon a felkészítő művészek, név szerint Falusi Mariann, Peller Károly, Lőrincz Zsuzsanna, Lőrincz Máté és Szabó Szilvia, valamint Katona Klaudia és Laki Péter is.

JÚLIUS 28.

Kalandos keddek

Zirc – A művelődési ház szervezésében folytatódnak a Kalandos keddek júliusban. Július 28-án 8.15 órakor a Porva–Csesznek útvonalra indul kirándulás. Találkozó a művelődési házban, azonban ezúttal szükséges az előzetes jelentkezés.

JÚLIUS 27.

Kapolcsi csillagtúra

Kapolcs - Csillagtúrára hív a Művészetek Völgye alkalmából a Pannon Csillagda. A távcsöves megfigyelés Kapolcson, a templom mögötti hegyoldalon lesz július 27-én este 8 órától. Az élményt fokozva a Csillagda munkatársai projektoros előadást tartanak a világegyetem rejtélyeiről és az égbolt látnivalóiról.

JÚLIUS 26.

Gospel koncert

Veszprém-Nyáresti Gospel koncert és istentisztelet lesz a Betekints-völgyben, az egykori Jezsuita templomban július 26-án és augusztus 23-án este 6 órától. A Veszprémi Keresztény Közösség rendezvényére a belépés ingyenes.

Szent Anna emlékére

Kolontár – Zarándokok adományaiból készült Szent Anna-domborművet áldanak meg a község határában lévő Szentkútnál július 26-án, a délután két órakor kezdődő szentmise előtt.

JÚLIUS 25.

Univerzum nézőben

Ajka - Az Úrkúti Csillagászati Klub távcsöves bemutatóra invitálja az érdeklődőket július 25-én a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központba 20.30-tól. Az este folyamán több csillagászati távcsőbe lehet majd belenézni, melyekkel elérhető közelségbe kerül a Hold felszíne, a Szaturnusz gyűrűrendszere, valamint bizonyos csillaghalmazok is.

Jakab-napok

Sümeg - A hagyományos Jakab-napokat július 25–26-án rendezik a palotakertben. Szombaton sok más mellett agár kutyák bemutatója, folklórgála, operettgála és Ghymes-koncert, valamint Bódi Lajos prímás és zenekara fellépése szerepel a programok között. Lesz koronglövő verseny, vaddisznópörkölt-főző verseny és gyermekkoncert. Másnap szentmise, felvonulás, solymászok és zászlóforgatók, valamint légiósok bemutatója, Happy Dixieland Band-koncert várja a vendégeket. Fellép az LGT-emlékzenekar. Mindkét napon borkóstolókat rendeznek, családi programokkal, játszóházzal várnak mindenkit. Lesz légvár, íjászkodás, arcfestés, pónilovaglás, fanyűvő játékpark, kismesterségek bemutatója.

A csőrobbanás emlékére

Várpalota – Idén is közösen szervez megemlékezést az 1994-es aknavető-csőrobbanás évfordulóján az MH Bakony Harckiképző Központ és a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja (GÁNyK). A Kránitz Antal posztumusz őrnagy személyében várpalotai halálos áldozatot is követelő tragédia emlékművénél, a Kossuth laktanyában kezdődik a program július 25-én 8.45-kor, majd a csörlőházi lőtéren található emlékműnél, a tragédia helyszínén emlékeznek a résztvevők. Zárásként a Várpalota és Tés közötti út mellett, a lőtéren található Vitéz Csörgey Károly-emlékoszlopnál tartanak megemlékezést és koszorúzást a Vitézi Rend szervezésében, tájékoztatta lapunkat Dobszai József nyugállományú alezredes, a GÁNyK elnöke.

Táncház

Bakonybél – Július 25-én táncház lesz a kaszinóban,17.30-tól a gyerekeknek, 20 órától pedig a felnőtteknek.

Somlói vigasságok

Borszörcsök – A Somló térségi települések is bekapcsolódtak a Somlói vigasságok, juhfark-nyár programba. A borszörcsöki falunap július 25-én lesz. A borszürcsölő délután programjában 14 órától lesz főzőverseny, íjászat, rendőrségi bemutató, fellép a Dobai Asz-szonykórus. Tüskevár augusztus 1-jén testvérvárosi találkozóval, népi ügyességi játékokkal, tócsisütéssel, malacfogó versennyel, tüzes táltosok bemutatójával, 14 órakor a Nemzeti Lovas Színház előadásával várja az érdeklődőket. A Dobai napokon augusztus 1-jén 14 órától vásári vigadalom, asszonykórusok bemutatkozása, Cimbaliband-koncert, 2-án 16 órától Noctis- és Ismerős Arcok-koncert lesz. Somlóvásárhely ad otthont augusztus 8-án az egész napos Juhfark-fesztiválnak. A borlovagok felvonulása 9 órakor kezdődik, az új borlovagokat 16 órakor avatják. Somlószőlős 15-én tartja a falunapi programokat.

Dinó Napok

Iharkút - A Magyar Dinoszaurusz Alapítvány jóvoltából idén is betekintés nyerhető az Iharkúti ásatásokba, ahol július 20. és augusztus 9. között dr. Ősi Attila paleontológus vezetésével dolgoznak. Az ásatások ideje alatt három nyílt napot szerveznek az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyen és a szomszédos Németbányán és Bakonyjákón: július 25. (esőnap július 27.); augusztus 2. (augusztus 4.), és augusztus 6. (augusztus 8.). Ekkor maximum napi 400 személyig lehetőséget biztosítanak a dinoszaurusz-ásatások és az előkerülő leletek megtekintésére. A rendezvényre előzetes regisztráció szükséges. A nyílt napok alkalmával Németbányán bemutatkozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

Régizene hangverseny

Balatonalmádi – A Musica Donum Dei Kamaraegyüttes (Márkus-Zalatnay Fruzsina barokkfuvola, Ripka János barokkcselló és Tegyei Zoltán csembaló) ad koncertet a régizene hangversenysorozat keretében július 25-én, szombaton este fél kilenckor a vörösberényi Szent Ignác templomban.

JÚLIUS 24.

Szent Anna ünnepén

Veszprém – A Veszprémi főegyházmegye védőszentjének, Szent Annának ünnepét a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan idén is megtartják a Szent Mihály-bazilikában július 24-én, pénteken. Petrás Mária népdalénekes, iparművész koncertje és kiállításának megnyitója délután négy órakor kezdődik, majd ünnepi érseki szentmise lesz, ahol köszöntik és megáldják a nagyszülőket.

Guinness-rekord kísérlet Veszprémben

Veszprém – Július 24-én, pénteken délután hat órakor különleges Guinness-rekord kísérlettel zárul a Veszprémi utcazene fesztivál: szimbolikusan átölelik, élőlánccal körbeveszik a veszprémi várat. A szervező Édesvíz Természetbarát Egyesület nemcsak a várölelőket, de a helyszínt biztosító, tájékoztató, számlálóbiztosok feladatait segítő önkénteseket is vár. A várölelés világrekordját akkor tudják megdönteni, ha különlegessé teszik a programot. Ez a veszprémi nők által sütött mézeskalács sütemény lenne, amelyet minden ölelő a kezében tart.

Jakab Napok fényfestéssel és koncertek sorával

Sümeg – A XI. Jakab Napok színes programjaira július 24-26-án várnak mindenkit a Palotakertben, a Kisfaludy emlékházban. Pénteken Kisfaludyról tart előadást az emlékháznál Praznovszky Mihály, Darnay Kálmánra emlékeznek, és Maulbertsch barokk freskóit mutatja be Nagy József főesperes-kanonok. A Palotakertben este virtuális épületfestést, borkóstoló lesz az Anna és a The Big Faces együttessel, majd zenére komponált látványos fényjátékot rendeznek Nagy Zsazsa énekes közreműködésével. A szombati 17 órai ünnepi megnyitót a II. Néphagyományőrző Találkozó keretében folklór gála követi a Sümeg Néptáncegyüttessel, a Veszprém Ifjúsági Néptáncegyüttessel és a Tördemic Néptáncegyüttessel. De lesz délelőtt agrárkutya bemutató és koronglövő versseny, délután vaddisznó pörkölt főző verseny, gyermekkoncert, este operett gála, fellép Bódi Lajos prímás és Ghymes koncert zárja a napot. Vasárnap Hubertus Szentmisét tartanak a Ferences templomban, Jakab napi felvonulás lesz, látványos bemutatót tartanak a solymászok, zászlóforgatók és a római légiós avar hagyományőrzők. Este a Happy Dixieland Band és az LGT Emlékzenekar játszik. Mindkét napon kézműves vásár, borkóstolók, családi játszóházak várják a résztvevőket.

Marosszéki kórust fogadnak

Balatonalmádi – Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórus tagjai kísérőikkel látogatnak a Pannónia Kulturális Központba július 24-én, pénteken 16 órakor, ahol pódiumbeszélgetésre és könyvbemutatóra is várják az érdeklődőket. A kórustagok az éneklés mellett elmélyülnek a magyar kultúra egyéb területein is. Este szentmisén vesznek részt.

Meseautó a strandon

Alsóörs - A Meseautó című zenés vígjátékot mutatja be a Pannon Várszínház július 24-én este kilenc órakor az alsóörsi strandon. Részletek itt

JÚLIUS 23.

Emléktáblát koszorúznak

Veszprém – Cholnoky Jenő (1870-1950) író, földrajztudós tanár születésének 145. évfordulóján július 23-án 17 órakor megkoszorúzzák a szülőházán lévő emléktáblát (Kossuth u. 7.). Köszöntőt mond Porga Gyula polgármester, Cholnoky Jenőre Rybár Olivér geográfus, a Magyarhoni Földtani Társulat Területi Szervezetének elnökségi tagja emlékezik.

Hitmélyítő grillezés

Dudar – Grillezéssel egybekötött hitmélyítő beszélgetésre vár minden érdeklődőt a Dudari Pünkösdi Közösség a gyülekezet megújult udvarán csütörtökönként 18 órától. A beszélgetés témái többek között: hogyan legyünk boldogok, mi az élet értelme, fedezzük fel Isten ajándékát. A grillezés és beszélgetés alatt homokos sportpálya, játszótér és különleges játszóeszközök állnak a gyerekek rendelkezésére.

Armstrong és Sinatra dalok

Balatonfüred – Vidám zenés nyáresti swing, dixieland show-t hallhatnak az érdeklődők július 23-án, csütörtökön este nyolc órakor az ismert balatonfüredi kávéházban. A koncerten a leghíresebb swing, dixieland melódiák mellett felcsendülnek Frank Sinatra, Ella Fitzgerald és Louis Armstrong legnépszerűbb dalai is. Közreműködik Dervalics Róbert, „a magyar Louis Armstrong”, Vastag Tamás és a Louis Armstrong Show Band. A programra a belépés ingyenes.

JÚLIUS 22.

SZÍNHÁZ

Veszprém Agóra: A kabóca színei – 22-én 10 órakor, nem bérletes.

Szigliget: Ella István orgonaest 20 órakor a katolikus templomban.

Zánka: Az Óbudai Danubia zenekar koncertje a táborozó gyerekeknek 20 órakor az Erzsébet Üdülőközpont és Táborban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház: Veszprém Agóra: ” A kabóca színei” – 10 órakor, nem bérletes.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 22: TED 2 (16): 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor. MINYONOK 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.20 órakor. MINYONOK (12): 10.30, 14.30 órakor. A KÉM (16): 11.50 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 11.20, 15.50 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 14.20 órakor. MAGIC MIKE XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. TERMINATOR: GENESYS 3D (16): 17.00 órakor. TERMINATOR: GENESYS (16): 19.40 órakor. A HANGYA 3D (12): Premier! 20.30 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 22: WHO AM I – EGY RENDSZER SINCS BIZTONSÁGBAN (16): 14 órakor. MINYONOK 3D (6): 16 órakor. TED 2 (16): 18.00 és 20.00 órakor.

KONCERT

Helyi zenekarok és előadók bulija

Veszprém – Négy nap alatt 28 előadó és zenekar ad koncertet az Íródeák művészeti udvarban az utcazene-fesztivál ideje alatt, július 22–25 között. Részletek itt

JÚLIUS 21.

Kalandos keddek

Zirc – A művelődési ház szervezésében folytatódnak a Kalandos keddek júliusban. Július 21-én 8.45 órakor Királyi séta indul Zircen.Július 28-án 8.15 órakor Porva-Csesznek útvonalara indul a kirándulás. Talákozó a művelődési házban, előzetes jelentkezés szükséges.

Pannonfíling Klub: Szabadesés - Pálfi György filmje

A Pannonfíling Klub harmadik vetítésén Pálfi György Szabadesés című filmjét láthatják a nézők július 21-én, 21 órától, a Tűztorony udvarán. A szervezők által "piknikmozi" nevezett eseményre ingyenes a belépés, de érdemes kempingszéket, vagy pokrócot vinni. A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. A Szabadesés a Taxidermiához hasonló szürreális, vizuálisan erőteljes alkotás, amely garantáltan meghökkenti a nézőt.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Sonatores Pannoniae fúvósegyüttes koncertje 19 órakor a Jezsuita templomban.

Szigliget: A MOL Tehetségtámogató Program ifjú muzsikusainak koncertje 20 órakor a Szigliget Alkotóházban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 21: TED 2 (16): 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor. Minyonok 3D (12): 12.30, 16.30, 20.30 órakor. Minyonok (12): 10.30, 14.30, 18.30 órakor. A kém (16): 11.50 órakor. Agymanók 3D (6): 11.20, 15.50 órakor. Jurassic World 3D (12): 14.20, 20.20 órakor. Magic Mike XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. Terminator: Genesys 3D (16): 17.00, 19.40 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 21: Who Am I – Egy rendszers sincs biztonságban (16): 14 órakor. Minyonok 3D (6): 16 órakor. Ted 2 (16): 18.00 és 20.00 órakor.

JÚLIUS 20.

VÉRADÁS

A hétfői önkéntes véradások: Veszprém, Pannontej 11-14 óráig; Bakonynána, kultúrház 16-18 óráig; Tapolca, önkéntes pont 13-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8-15 óráig.

RENDEZVÉNY

Badacsonytomaj: Zenei áhítat – a Balaton kamarazenekar koncertje 19 órakor a Szent Imre-templomban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 20.: TED 2 (16): 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00 órakor. Minyonok 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. Minyonok (12): 10.30, 14.30 órakor. A kém (16): 11.50 órakor. Agymanók 3D (6): 11.20, 15.50 órakor. Jurassic World (12): 20.20 órakor. Jurassic World 3D (12): 14.20 órakor. Magic Mike XXL (16): 13.30, 18.00 órakor. Terminator: Genesys 3D (16): 17.00, 19.40 órakor.

Tapolca, városi mozi, július 20: WHO AM I – EGY RENDSZER SINCS BIZTONSÁGBAN (16): 14 órakor. MINYONOK 3D (6): 16 órakor. TED 2 (16): 18.00 és 20.00 órakor.

VÉRADÁSOK A HÉTEN

A héten az alábbi helyeken adódik lehetőség önkéntes véradásra.

Szerda: Veszprém, Jost Hungária 11.30-14 óráig; Monostorapáti, kultúrház 15.30-18.30-ig; Ajka, Magyar Imre Kórház 10-14 óráig; Pápasalamon, orvosi rendelő 12-13 óráig; Nagyacsád, kultúrház 14-16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8-18 óráig.

Csütörtök: Ajka, Bourns Kft. 10-15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8-15 óráig.

Péntek: Veszprém, Tesco, országos véradás 13-19 óráig; Kapolcs, tornaterem 14-18 óráig; Ajka, Tesco, országos véradás 13-18 óráig; Pápa, rendelőintézet 8-11 óráig; Pápa, Tesco, országos véradás 13-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8-12 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!