Programok

2016.06.26. 13:50

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 27-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 27-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 2.

Musicalgála

Ajka - Az Orfeum Operett Musical Társulat július 2-án este hat órakor gálaműsort rendez a a művelődési központ színháztermében.

Kézműves nap

Bakonybél  – Július 2-án kézműves nap lesz a tájházban a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület szervezésében. A 10 órától 16 óráig tartó programon agyagozás, szövés, fafaragás, magmozaik készítés, „újrahasznosított” tárgyak készítése közül választhatnak az érdeklődők.16.30-tól a „Happy German Bagpipers ”ifjúsági skótdudás zenekar ad hangversenyt.

Kistérségi nap

Csabrendek - A nagyközség ad otthont a sümegi kistérségi napnak, amelyet július 2-án rendeznek. Már reggel nyolc órától várják a vendégeket gasztronómiai vetélkedővel és labdarúgással. A rendezvényt tíz órakor nyitja megy Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke és Turcsi József, a kistérség elnöke, Csabrendek polgármestere. A versenyek eredményhirdetését délután két órára tervezik, utána fellép a Smash zenekar, a sümegi Broadway táncegyüttes, a néptánccsoportok és az Al Ahram hastánccsoport, a csabrendeki Kid Dance tánccsoport, a káptalanfai hastáncosok, a darvastói Tam-Tam Band, az ukki Búzavirág asszonykórus, a szent-imrefalvai Zámbóné Farkas Nóra és a csabrendeki Farkas Szabina Judit. Este kilenc órakor kezdődik az utcabál a Chili bulizenekarral.

Szenior néptánc

Litér - Hetedszer rendezik meg a Litéri szenior néptánctalálkozót július 2-án, szombaton a litéri közparkban. Fél ötkor sárközi viselet-bemutatót tartanak, a találkozót öt órakor Szedlák Attila polgármester nyitja meg. A műsorban márkói, pécsi, tótkomlósi, berhidai, pétfürdői, peremartoni, csepeli, budapesti és litéri néptáncegyüttesek lépnek fel. Este nyolc órakor, a Békés Banda és János Hajnalka népdalénekes koncertje után táncház lesz.

Egész napos juniális a tónál

Balatonfűzfő - Főzőverseny mellett tánccsoportok, humoristák és zenészek fellépése színesíti a programot július 2-án, szombaton a tobruki strandon.A XIX. Cseberei juniális reggel kilenc órakor kispályás labdarúgótornával veszi kezdetét, majd gulyásfőző versennyel folytatódik a program. Délután fellépők adnak műsort. Előbb Tóth István zenész lép színpadra 13 órakor, majd kihirdetik a délelőtti versenyek eredményeit. Ezután 15 órától interaktív gyermekműsorral érkezik a Réparetekmogyoró Társulat, őket a Kid Rock and Roll SE tagjai követik a színpadon. Operett- és musicalslágereket ad elő 17 órától Széles Flóra és Török Tamás, majd a Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub produkciójának tapsolhat a közönség. Fél héttől a Conestoga Country Linedance tánccsoportté a színpad, 19.15-től Aradi Tibor és Varga Ferenc József humorista ad műsort. A juniálist húsz órától bál zárja a Klubdélután Zenekarral.

Irodalmi bableves

Alsóörs - Egész napos programmal emlékeznek meg Endrődi Sándorról, Jókai Mórról és Mihálkovics Tivadarról július 2-án, szombaton. A tizenhetedszer megrendezett Endrődi- Jókai-Mihálkovics irodalmi bablevesmuri programjai 11 órakor kezdődnek a strandon egy bábelőadással, majd 18 órától az alsóörsi mólónál fogadják a Jókai hajót és vendégeit, térzenét adnak a balatonfüredi fúvósok. Ezután megkoszorúzzák a rendezvény névadóinak szobrait, majd az Eötvös Károly Művelődési Háznál megemlékezést tartanak, beszédet mond M. Tóth Antal nyugalmazott egyetemi tanár.

Templomok éjszakája

Balatonalmádi - Balatonalmádi Város Vegyeskara és az alsóörsi Gaudium Kamarakórus énekel a Vörösberényi erődített református templomban július 2-án, szombaton 18 órától. Fél héttől Schauermann János szombathelyi plébános beszél Szent Mártonról, majd Kegye János pánsípművész ad koncertet 19 órától.

Tánc és zene

Balatonalmádi - Szombaton és vasárnap koncertekkel és táncegyüttesek bemutatkozásával folytatódik az Almádi napok. Július 2-án, szombaton 20 órától a Los Andinos, majd 21.30-tól a Fourtissimo együttes lép fel. Másnap este nyolc órától előbb az Ajka Kristály SE tagjai, utánuk a Winners SE táncosai lépnek a szabadtéri színpadra. A programot 21.30-tól a Rock-kanok zenekar koncertje zárja.

Rendezvény

Ajka: Az Orfeum Operett Musical Társulat gálaműsora 2-án 18 órakor az a művelődési központ színháztermében.

Balatonalmádi: Templomok éjszakája 2-án 18 órakor a Vörösberényi Református Erődített templomban.

Felsőörs: II. Felsőörsi disputa 2-án 13.30 órakor a Civil Házban.

Litér: VII. Litéri szenior néptánctalálkozó megnyitója 2-án 17.00 órától, néptáncegyüttesek bemutatói 2-án 17.15 órától, Békés Banda és János Hajnalka népdalénekes koncertje a Litéri Közparkban.

Lovas: Lovasi napok - pörköltfőző verseny, gyermekprogramok 2-án 9 órától a Millenium Parkban.

Zene

Lovas: A Dolly Roll együttes fellépése 2-án 20 órakor a nagyszínpadon.

A dudaegyüttes koncertje

Veszprém  - A Misina dudaegyüttes koncertje hallható a Szaléziánumban július 2-án, szombaton 19 órakor.

JÚLIUS 1.

Sáska Tibor festőművész tárlata

Balatonakali - Két kiállítás nyílik Balatonakaliban, a Templomok terén július 1-jén, pénteken 18 órakor. Sáska Tibor festőművész tárlatát Ács Anna irodalmi muzeológus nyitja meg, az Egy boldog nyár... című kiállítást pedig Praznovszky Mihály irodalomtörténész.

Klasszikus európai modernizmus

Várpalota - A Klasszikus európai modernizmus / Picasso, Dali, Chagall, Matisse, Braque és a többiek című kiállítást Hervé Ferrage, a Francia Intézet igazgatója nyitja meg a várpalotai Thury-várban július 1-jén, pénteken 17 órakor. Szakmai ismertetőt Susanne C. Nagy galériatulajdonos, köszöntőt Talabér Márta polgármester és Kunos Péter, a Mazsihisz elnöke mond. A kiállítás fővédnöke Angelica Károlyi grófné, a Károlyi József Alapítvány vezérigazgatója. Közreműködik Mátrai Balázs és Onofer Gergő.

Kádár Tibor kiállítása

Veszprém - Kapcsolatok címmel nyílik Kádár Tibor festőművész kiállítása a Laczkó Dezső Múzeumban július 1-jén, pénteken 18 órakor. Köszöntőt mond S. Perémi Ágota múzeumigazgató és Porga Gyula polgármester, a tárlatot Géczi János költő nyitja meg, közreműködik Bendik Ágota és Kováts Péter hegedűművész. A kiállítás kurátora Dohnál Szonja művészettörténész-muzeológus.

A pécsi kórus koncertje

Veszprém - A Pécsi Kamarakórus lép fel a Hangvillában július 1-jén, pénteken 19 órakor. A Pécsi Kamarakórus fő célja a magyar klasszikusok (Kodály, Bartók, Bárdos) műveinek megismertetése itthon és külföldön, de szívesen énekli a Kodály utáni nemzedékek (Petrovics, Szokolay, Orbán, Vajda) kórusmuzsikáját is. Pénteki koncertjükön közreműködik Veszprém Város Vegyeskara. A belépés díjtalan.

Almádi napok

Balatonalmádi - Énekesek, zenekarok és tánccsoportok lépnek fel az Almádi napok idei rendezvényén július első hétvégéjén a Szent István parkban. A programok július elsején, pénteken kezdődnek 19 órától a Frisson zenekar koncertjével, majd 21 órától Szandi lép színpadra, az első nap műsorát Boka és a Klikk produkciója zárja.

Nagy mulatságot szerveztek

Lovas - Július 1-jén és másodikán rendezik a 18. Lovasi napokat, az érdeklődőket a Millenniumi Parkba és a Lovasi Nagy Gyula Galériába várják. Pénteken este 6-kor nyitják meg a galériában a művész halálának 50. évfordulójára a Nagy Gyula-emlékkiállítást. Kocsis Tibor, a 2011-es X-Faktor győztesének előadását követően az este további részében a Búgócsiga zenekar utcabáljára táncolhatnak. Szombaton pörköltfőző verseny és gyermekprogramok, valamint lovasbemutatók és népi játékok várják a családokat, énekes-táncos fellépések után a Dolly Roll együttes koncertje következik. Az estét ismét utcabál zárja majd a Sasi Duóval.

Rendezvény

Balatonalmádi: Régi villák nyomában - séta 1-jén 18 órakor a Tourinform-irodától.

Lovas: XVIII. Lovasi napok 1-2-án.

Acro Dance fellépése 1-jén 19 órakor a Millenniumi Park nagyszínpadán.

XVIII. Lovasi napok rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója 1-jén 19.30 órakor a Millenniumi Parkban.

Kiállítás

Veszprém: Kapcsolatok (Kádár Tibor 70) című kiállítás megnyitója 1-jén 18 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Balatonakali: Sáska Tibor festőművész tárlatának és az Egy boldog nyár című kiállítás megnyitója július 1-jén 18 órakor a Templomok terén.

Lovas: Nagy Gyula-emlékkiállítás a művész halálának 50. évfordulója alkalmából 1-jén 18 órakor a Lovasi Nagy Gyula Galériában.

Várpalota: A Klasszikus európai modernizmus című kiállítás megnyitója 1-jén 17 órakor a Thury-vár Márványtermében.

Zene

Veszprém: A Pécsi Kamarakórus fellépése 1-jén 19 órakor a Hangvillában.

Lovas: Kocsis Tibi fellépése 1-jén 20 órakor a nagyszínpadon.

JÚNIUS 29.

Filmbemutató és ír népzenei koncert

Veszprém - A halimbai esperes nyomában című dokumentumfilmet vetítik a Szaléziánumban június 29-én, szerdán délután öt órakor. A film visszaemlékezik Szalai Miklós esperesre, egykori halimbai plébánosra, a Bakony virágos növényeinek gyűjtőjére. Este hét órakor a Bran ír népzenei együttes ad koncertet a Szaléziánumban.

Kollár Kálmánra emlékeznek

Veszprém - Kollár Kálmán karnagy halálának negyedik évfordulóján ünnepi szentmisével egybekötött emlékkoncertet szervez a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság június 29-én, szerdán 19 órakor a veszprémi Szent Mihály-bazilikában. A szentmisét Nagy Károly celebrálja, a koncerten a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság Kodály Zoltán, Kocsár Miklós, Bárdos Lajos, Balázs Árpád és Arvo Pärt műveit szólaltatja meg. Vezényel és orgonán közreműködik Kővári Péter orgonaművész, a kórustársaság művészeti vezetője.

JÚNIUS 27.

A Gyurátz Kör júniusi programja

Pápa – A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör összejövetelén június 27-én 18 órakor Döbrönte Tibor tart előadást Egyháztörténeti anziksz címmel. A Gyurátz Kör összejöveteleit az evangélikus látogatóközpontban tartják.

 

Múzeum, kiállítás

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k-v 10-18 óráig. Dubniczay-palota - László Károly-gyűjtemény: k-v 10-18 óráig. Csikász Galé-ria: h-szo 10-18 óráig. Modern Képtár, Vass László-gyűjtemény: h-szo 10-17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k-szo 9-17 óráig.

Balatonfüred: Vaszary Galéria: sze-v 10- 18 óráig. Jókai Mór Emlékház: sze-v 10-18 óráig. Városi Helytörténeti Gyűjtemény: sze-v 10-18 óráig. Kisfaludy Galéria: sze-v 12- 18 óráig. Vitorlázeum: cs-v 10-18 óráig. Arácsi Népház és Fiókkönyvtár: h, cs 10-18 óráig, sze, szo 14-18 óráig. Arácsi Kiállítóház: p-v 14- 18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h-v 9.30-18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k-szo 9-16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: k-p 8-16 óráig, szo-v 9-17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k-v 9-16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10-16 óráig. Babamúzeum: h-v: 10-16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thury-vár): cs-p: 10-16 óráig, sz: 12-16 óráig. Trianon Múzeum: k-cs 10.30-16 óráig, p-v 10.30- 17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlék Könyvtár: k-v: 10-12 és 13-16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: kedd-vasárnap: 9-17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!