Púder Nélkül

2012.08.18. 12:03

Körmünk, összhangban a személyiségünkkel

A műkörmök világában a formától a színekig idén szinte minden divat mondja tapasztalataira hivatkozva Öcsi Bernadett műkörömépítő.

Szabó Zsuzsanna

A veszprémi manikűrös és műkörömépítő véleménye szerint természetesen minden évnek, ezen belül évszaknak megvannak a maga aktuális, divatos színei és formái, összességében viszont elmondható, hogy most szinte minden divat. A köröm formái közül például a kockától kezdve a mandulán át a pipe, edge, bridge, stilettoig minden aktuális.

- A nagyon extrémek tényleg ritkák, sőt, számos vendég kér egyszerű, a hétköznapokon is bármikor hordható lekerekített, egyszínű körmöt - sorolja a mindennapok szakmai tapasztalatait Bernadett.
 
- Ami a színeket illeti, legújabban a matt színek jöttek be, de mint mindig, most is hódít a csillám. Ezenkívül sokan kedvelik a nyár vidámságát, élénkségét tükröző neon, pink és napsárga, valamint a melegebb tónusú narancsos színeket is, míg a hidegek közül leginkább a türkiz a divatos. A tavasz és a nyár szintén közkedvelt új színe még a korall.

Hozzáteszi, a piros örök klasszikus, csakúgy, mint a francia műköröm, ami korosztálytól függetlenül mindenkinek bátran ajánlható.

A díszítések terén is igen széles a paletta.

- A mai, modern akrilfestékekkel szinte portré minőségű ábrák készíthetők a nonfiguratív mintától a virág- és állatmintákig. A strasszok és a csillámok szintén kedvelt kiegészítők, nagyon fel tudnak dobni egy-egy körmöt - mondja Bernadett, aki elárulja azt is, vendégei kilencven százalékának készít műkörmöt, és csupán közel tíz százalék az, akinek sajátot manikűröz vagy lakkoz.

Hozzáteszi, sokan rábízzák a választást, azt, hogy milyen legyen a végeredmény, ehhez azonban jó, ha a készítő azért ismeri a vendég személyiségét. Hiszen, mint mondja, a legfontosabb, hogy a vendégemnek is tetsszen és elégedett legyen a végeredménnyel.

- A forma is, de leginkább a szín megválasztása személyiségfüggő, ám ezeket nagyon gyakran alakíthatja azért a pillanatnyi hangulat és az idő is.

A közel két évtizede hazánkba is berobbant és elterjedt műköröm előreláthatólag még jó ideig divat lesz annak folyamatos változásaival együtt. A legtöbben azt hangsúlyozzák, mindenki válasszon olyat, ami önmagához és vágyaihoz leginkább illik.

 

A piros helyett narancs és rózsaszín

A 2012-es műkörömdivat egyik jelszava lehetne a feltűnő is, hiszen az idei trendi körmökre leginkább a világos, élénk, mégis stílusos színek jellemzőek. Már tavaly elkezdődött a piros és árnyalatainak dominanciája, ami idén erőteljesen, mégis fokozatosan tér át a narancsos és a rózsaszínes piros felé. E mellett a vibráló citromos-sárgás és a lilás, valamint a krémes, puha rózsaszín is hódít. A bátrabbak pedig nyugodtan bevállalhatnak kicsit vadabb, feltűnőbb neonszíneket, pinket vagy sárgát. De bohókás pöttyöset vagy csíkosat is, mindezeket csillámmal kombinálva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!