Púder Nélkül

2013.04.03. 15:26

A veszprémi fodrász szép versenyeredménye

Az előkelő negyedik helyet szerezte meg a Style Masters nemzetközi fodrászversenyen Szlávik Szilvia.

Napló

Óriási siker, hogy a veszprémi fodrász szakmailag a legmagasabb pontszámot kapta a tíztagú döntőben, csak egy apróságon múlt a győzelme. 

A napokban rendezték meg a fővárosban a Style Masters nemzetközi fodrászverseny döntőjét, ahová a Veszprémben dolgozó Szlávik Szilvia is bejutott. A vetélkedőre februárban kellett nevezni, a feladat pedig  egy modellen háromféle látványhaj megtervezése és elkészítése volt. A hattagú nemzetközi zsűri végül a Secret elnevezésű frizuráját választotta ki, ezt kellett a fodrásznak két óra alatt elkészítenie a budapesti fináléban.

A zsűri Szlávik Szilvia kis képen látható Secret elnevezésű frizuráját választotta ki, ezt kellett a fodrásznak két óra alatt elkészítenie a fináléban (Fotó: Gáspár Gábor)


- Ezek a látványos frizurák a hétköznapokban nem hordhatóak, kimondottan színpadra készültek. Fontos elvárás volt a nevezőktől a kreativitás. Lehetőleg olyan technikát kellett alkalmazni, olyan frizurát kellett kitalálni, ami újdonságnak számított, korábban még nem fordult elő sehol - magyarázta a részleteket Szilvia.  

- A zsűri a ruhát, a sminket, az összhatást is pontozta, külön értékelték azt is, hogy a hajviselet elnevezése illik-e magához a frizurához. Természetesen a végeredménybe a szakmai munka is nagyban beleszámított, a technikát, az elkészítés módját figyelték. Törekedni kellett rá, hogy a haj tiszta és fényes legyen. Óriási elismerés és öröm számomra, hogy szakmailag a mezőnyben a legmagasabb pontszámot kaptam, ami a jövőre nézve igen biztató. Végül aztán egy hajszállal lecsúsztam a dobogóról, a negyedik helyet érdemeltem ki. A nevezési csomagban ugyanis nem tértek ki rá pontosan, hogy a fotózásért is külön pontok járnak. Ebben a kategóriában buktam el, de jövőre olyan fotóst választok, aki nemzetközi szinten is megállja a helyét. A negyedik helyezés viszont a dunántúli régióban a győzelmet jelentette számára. A végső sikert egy fővárosi versenyző szerezte meg, Sándor Ica képviselheti Magyarországot a madridi nagydöntőben.

 



A 18 esztendeje fodrászként dolgozó Szilvia elmesélte még, hónapokat készült a megmérettetésre. Rengeteget ötletelt, gondolkodott a frizurákon, az elkészítésük módján. Hetek teltek el szorgos, aprólékos munkával, mire összeállt a kép teljes egésszé. Hozzátette, a modellje, a derékig érő hajkoronát viselő Fehéri Anett minden dicséretet megérdemel türelméért, kitartásáért, sőt, amikor csak hívta, rendelkezésére állt. 

- Természetesen majd jövőre is nevezek. Rengeteg ötletem van, de még nem tudom, melyiket valósítom meg, nem tudni, melyik érik meg bennem. A versenyen kapott maximális szakmai pontszámok elismerést jelentenek számomra, még kitartóbb munkára ösztönöznek. Azt még elmondhatom, legfőbb vágyam, hogy jövőre a dobogó legfelső fokára állhassak fel. 






Szlávik Szilvia a hétköznapi fodrászmunkája mellett egyéb, természetesen a szakmájához köthető elfoglaltságot is talált magának. Nemrég alakított egy kisebb munkacsoportot, ahol vele együtt dolgozik egy körmös, egy fotós és egy sminkes is. A közös munka eredményeként kiállítást szerveznek, ahol az el- és kikészített modellekről láthatók majd a fényképek. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!