Púder Nélkül

2015.09.16. 13:49

Színek a harmónikus otthonért

A Feng Shui szerint az ember életében csak akkor lehet teljes az összhang, ha a környezetét is rendben tartja. Íme tehát a 7 legfontosabb szabály, amelyet érdemes betartani.

Ügyelj a rendre!

Nagyon fontos, hogy ne csak ott takaríts, ahol látszik is a kosz. Legyél alapos. Ne tartogasd a felesleges kacatokat, porfogókat. Nézd át a lakás minden zegzugát (polcok, gardrób, kamra).

A gyerekszobában a gyerekekkel együtt döntsétek el, hogy mi az, ami fontos, és mi az, ami hanyagolható.

Ismerd meg a saját kis fészkedet!

Bizonyára sokszor érzed takarítás után azt a jóleső fáradtságot, amely olyan nagy elégedettséget nyújt. Megéri a fáradtságot, ha a lakás szép rendezett lesz.

Ilyenkor a legalkalmasabb tervezgetni a lakásfelújítást is. Sokkal jobban ráhangolódhatsz arra, hogy milyen stílusú berendezési tárgyat vásárolj, vagy milyen lenne, ha például a gyerekszoba és a hálószoba helyet cserélne.

Használd ki az energiákat!

A bagua-térkép a terek beosztását mutatja, amelyet a lakásod berendezésénél ajánlott figyelembe venni. Ne szégyellj kirakni egy közös fotót rólad és a párodról, vagy egy számotokra fontos, igen kedvelt tárgyat. A fürdő és a háló a legalkalmasabb, mely a szerelemhez kapcsolódik.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a hálószobánk a nyugalom és a biztonság érzetét sugározza  Fotó: archív

Teremts vidám hangulatot!

Ne félj merésznek lenni, vigyél minél több színt az életedbe. Használd bátran az élénk színeket a falak festésénél, a berendezési tárgyaknál, Pl. díszpárnák, lámpák, takarók, függönyök, szőnyegek esetében. Sokkal vidámabb lesz a hangulatod, ha egy ilyen környezetben élsz.

Csak természetesen!

Nem muszáj, hogy az egész lakás fényárban ússzon. A hangulatvilágítás sok helyiségben elegendő, ilyen például a hálószoba. Ott érdemes nagyobb fényforrással rendelkező lámpákat használni, ahol mindenképp szükség van rá, például a dolgozószobában, a nappaliban, ahol a vendégeket fogadhatod.

A Feng Shui Bagua térképe

Keresd meg otthonod középpontját!

Ahogy a Föld a Nap körül kering, úgy otthonunkban is megtalálhatjuk azt a helységet, ahol az ún. irányító központ található.

Az irányító központ körül mozognak az energiák, így nagyon oda kell figyelned arra, hogy ezt a helyiséget a legmegfelelőbb tárgyakkal rendezd be.

Érezd jól magad a bőrödben!

Próbáld meg mindig a dolgok jó oldalát nézni. Ha kiegyensúlyozott életet élsz, akkor a közvetlen környezetedben élőkre is igen jó hatással vagy. Ez egy tipikus oda-vissza működő játék.

Rend honol a lelkedben, rend honol a környezetedben, ezáltal az otthonodban is.

Címkék#feng shui

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!