Rendőrségi

2006.06.30. 02:29

Átverés a világhálón

A 39 éves károsult még 2002-ben kapta az e-mailt, amelyben egy állítólagos nigériai bank arról tájékoztatta, hogy komoly örökség üti a markát - tudtuk ...

Mórocz Zsolt

A 39 éves károsult még 2002-ben kapta az e-mailt, amelyben egy állítólagos nigériai bank arról tájékoztatta, hogy komoly örökség üti a markát - tudtuk meg a pápai kapitányságon. Az elhalt távoli rokonok után egymillió USA dollár jár neki, akkori árfolyamon számolva közel 240 millió forint! A bank egyúttal megadta egy helyi ügyvéd nevét, aki majd elintézi a papírmunkát. Rövidesen valóban jelentkezett egy magát ügyvédnek kiadó férfi, aki több részletben sok millió forintot csalt ki a pápai férfitól. Kért tőle munkadíjra, az összeg biztosítására, adótartozásra, a banki alkalmazottak lefizetésére, repülőjegyre stb. Másfél év leforgása alatt mintegy 30 millió forintot csalt ki áldozatától az ismeretlen. A pápai férfi időközben eladta a házát, tönkrement a házassága és az egészsége. A pápai nyomozók az Interpol segítségét kérték. Az már kiderült, hogy az egyik holland bankban is vett fel pénzt az álügyvéd és társa. Nevük, adataik ismertek - kérdés, valósak-e -, elfoga- tóparancs alapján keresik őket. Hazánkban nem a pá- pai férfi az egyetlen, akit ilyen csúnyán átvertek a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!