Rendőrségi

2010.05.07. 09:17

Megrontás miatt indult eljárás egy nyíregyházi férfi ellen

Nyíregyháza - Megrontás bűntette miatt indult eljárás egy 47 éves nyíregyházi férfi ellen, aki egy 15 éves lánnyal lépett szexuális kapcsolatba - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

MTI

Az eljárás alá vont férfi csütörtökön az autójába ültette a fiatalkorú lányt és a beleegyezésével közösült vele - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A százados tájékoztatása szerint az intézetből szökött lány ajánlkozott fel a férfinak, mert pénzre volt szüksége. Ezer forintban állapodtak meg, de a férfi csak kétszázat fizetett, ezért a lány először azt mondta a rendőröknek, hogy megerőszakolták.

A bejelentést követően az autóst a térfigyelő kamerák segítségével azonosították. A megindított eljárás adatai nem támasztották alá, hogy erőszak történt volna - jegyezte meg a szóvivő. Az előállított férfi azt állította a rendőrségen, hogy ő úgy tudta, alkalmi partnere már betöltötte a 18. életévét.

Fülöp Gergely hozzátette: "a jogszabály szerint az, aki 18. életévét be nem töltött személlyel ellenszolgáltatás fejében közösül vagy fajtalankodik, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!