Rendőrségi

2010.05.12. 16:25

Tetten ért betörők - Jeltolmáccsal hallgatták ki a sértettet

Somlójenő - Meglehetősen nehéz helyzet elé állította az ajkai nyomozókat egy rablás sértettje, ugyanis nehezen tudta megértetni magát a napokban befejeződött eljárás alatt.

Mátételki András

Baráth Attila főhadnagytól, az ajkai kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy a rendkívül brutális eset még tavaly december 25-én történt, amikor a Somlójenő melletti tanyára hazafelé tartó 56 éves férfi azt vette észre, hogy két fiatalember jön ki a házából. Az egyik betörő kezében zsákba rejtett tyúkok verdestek, míg a másik egy 50 ezer forintot érő láncfűrészt próbált meg eltulajdonítani. A férfi ugyan szembeszegült a tolvajokkal, bár ne tette volna, mert alaposan helybenhagyták. Csak másnap tudott bemenni a devecseri őrsre, ahol órákba telt, míg el tudta mondani, hogy mi történt vele. A középkorú férfi ugyanis sem olvasni, sem írni nem tud, ráadásul beszélni sem, mert korábban súlyos műtéten esett át.

A nyomozók és a körzeti megbízottak szakszerű és leleményes felderítő munkájának köszönhetően még aznap este sikerült elfogni a közeli faluban élő 20 és 27 éves fiatalokat, akik közül egyikük beismerte a bűncselekményt. A megtartott házkutatások során sikerült felkutatni és lefoglalni a láncfűrészt, amit a rendőrök visszaadtak a sértettnek. Már a nyomozás első napján kihallgattak egy 25 esztendős nőt is, akinek az volt a feladata, hogy az egyedül élő férfit délután kövesse, és amennyiben hazafelé indul, telefonon jelezze társainak. Valami miatt a hívás elmaradt, ezért érte tetten a házigazda a betörőket.

A vizsgálati szakban a rendőrök az elmúlt hónapokban számos embert kihallgattak az ügyben, s többször jeltolmácsot is bevontak, hogy szót értsenek a tanyán élő férfivel. Az ajkai rendőrség rablás bűntettének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal rövidesen megküldi a helyi ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!