Rendőrségi

2011.02.09. 07:33

Dengue-láz fertőz Peruban - 14 halálos áldozat

Lima - Peru északi Loreto régiójában az idén már tizennégyen haltak meg dengue-lázban, 13 ezer 300 beteget tartanak nyilván, és közülük több mint 1600-at kellett kórházba szállítani - közölték kedden az egészségügyi hatóságok.

MTI

A legtöbb vírusfertőzés a turisták által kedvelt, gyéren lakott régió székhelyén, Iquitosban történt. Az amazonasi őserdőben elterülő és az ország területének egyharmadát kitevő régióban ezért kiterjedt kampányt indítottak a dengue-vírust terjesztő Aedes aegypti szúnyog ellen, amely például füstöléssel tartható távol.
   
A betegség tünetei magas láz, fejfájás, ízületi-, izom- és csontfájdalom. Ismételt fertőzés esetén súlyos bélrendszeri és bőrvérzések is felléphetnek, ami halálhoz vezethet. A betegség ellen nincs védőoltás. A legveszélyeztetettebbek a gyerek. A 14 szóban forgó halálos áldozat közül hét gyerek volt. A dengue-láz rendszeresen sújtja az Amazonas vidékét, de az idén kétszer olyan sok áldozata van, mint tavaly volt - közölte Oscar Ugarte perui egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!