Rendőrségi

2011.02.11. 11:53

Őrizetben az elhunyt devecseri kisfú apja

Devecser - A rendőrség őrizetbe vette és halált okozó testi sértéssel gyanúsítja azt a devecseri apát, akiknek kisfia vasárnap hunyt el a győri kórházban. A tizennyolc éves apát csütörtökön éjszaka vették őrizetbe a rendőrök.

Halmos György

A vasárnap elhunyt kisfiú ügyében halált okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. A rendőrség előterjesztést tett az őrizetben levő gyanúsított előzetes letartóztatására is. Mint arról a Napló beszámolt, február 2-án a helyi ügyeletes orvoshoz vitte el az eszméletlen állapotban lévő kisfiát egy helyi apuka, aki azt mondta, hogy a kisfiú három hete játék közben az ágy sarkába ütötte be a fejét, de csak most lett rosszul, amikor altatás közben ringatták.

A doktornő azonnal mentőhelikoptert hívott, és a győri megyei kórházba szállíttatta az eszméletlen gyermeket. Az ajkai kapitányság az eset kapcsán segítségnyújtás elmulasztása gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. Már aznap megtörténtek a tanúkihallgatások, a helyszíni szemle és a szakértő kirendelése. A nyomozás során felmerült annak gyanúja, hogy a gyermeket bántalmazhatták, amit alátámasztott a szakértői vélemény is, mert a gyermeken összesen három fejsérülés találtak. A kisfiú vasárnap délután meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!