Rendőrségi

2011.05.17. 10:49

Elkötötte, majd összetörte az ittas lány barátja autóját

Jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt indított büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy fiatal lány ellen, aki vasárnap hajnalban Zirc belterületén okozott közlekedési balesetet.

Napló Online

A 20 éves környékbeli fiatal lány barátaival Zircen szórakozott. Hajnali három óra körül elkérte barátja autójának kulcsát, hogy betegye a kabátját. Az autóhoz az unokatestvérével ment ki, majd hirtelen ötlettől vezérelve beültek az autóba, és elindultak vele - a gépkocsit a lány vezette.
Zircen autókáztak, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban a jogosítvánnyal nem rendelkező lány elvesztette uralmát a gépkocsi felett és az út melletti árokba hajtott. A baleset következtében mellette ülő utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A lány a barátja tudta és engedélye nélkül vitte el az autót, vezetői engedéllyel nem rendelkezett, és az orvos véleménye szerint vezetéskor enyhén ittas állapotban volt. A Veszprémi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt indított büntetőeljárást, az ügyet gyorsított eljárásban bíróság elé állítási javaslattal kívánja befejezni - tudtuk meg a rendőrség sajtóközleményéből.

Ezek is érdekelhetik