Rendőrségi

2011.07.23. 16:22

Kisiklott egy kínai szuperexpresz - halálos áldozatok

Peking - Legalább tizenegy ember meghalt és 89-en megsebesültek, amikor a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban szombaton kisiklott egy szuperexpressz - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

MTI

A szerelvény Hangcsou (Hangzhou) tartományi székhelyről tartott a tengerparti Fucsou (Fozhou) városába, amikor Vencsouban egy hídról két kocsija lezuhant. A kocsik egyenként körülbelül száz utast képesek befogadni.
   
A televíziós képek tanúsága szerint az egyik kocsi a híd alatt fekszik, a másik pedig felette lóg.
   
Beszámolók szerint a környéken vihar tombolt, s egy villámcsapás megbénította a D3115 jelzésű szuperexpressz áramellátását. A szerelvény irányíthatatlanná vált, egyre lassult, majd megállt, s ekkor a Pekingből szintén a Fucsouba tartó másik szerelvény hátulról belerohant.
   
A vasútügyi minisztérium elrendelte az ország vasúti szerelvényeinek biztonsági ellenőrzését.
   
A Twitterhez hasonló Veibo népszerű kínai mikroblog portálon felszólítások jelentek meg, hogy aki tud, adjon vért, egyszersmind segítséget ajánlottak ez eltűnt hozzátartozók és barátok felkutatásához.
   
A kínai kormány dollármilliárdokat költött a világ legnépesebb országa vasúthálózatának korszerűsítésére, és közölte: évi 120 milliárd dollárt költ több éven át vasútépítésre.
    
A legutóbbi súlyos vonatbaleset 2008-ban történt Kínában, amikor a keleti partvidéki Csingtaóban kisiklott és egy másik vonattal összeütközött egy Pekingből érkező expresszvonat. A szerencsétlenségben 73 ember halt meg és 416 sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!