Rendőrségi

2011.07.20. 12:06

Leomlott az átázott támfal Balatonalmádiban

Balatonalmádi, Veszprém, Győr – A reggeli esőzések miatt több családi ház kertjébe befolyt a víz, s leomlott egy átázott támfal is. A balatonalmádi Dózsa György utcát lezárta a rendőrség.

Németh F. Bernadett

A nagy mennyiségű csapadék miatt több bejelentés is érkezett a megyei katasztrófavédelemhez Balatonalmádiból. A Malomvölgy utcában sok családi házat vett körül a víz, de legtöbb esetben az eső megállása után a probléma megoldódott, tudtuk meg a katasztrófavédelem megyei igazgatóságának szóvivőjétől, Bakos Györgytől. A Dózsa György utcában meglazult egy löszös talajú támfal, ami közvetlenül családi házak alatt áll, majd leomlott. A rendőrség lezárta a környéket, senki nem sérült meg.

Veszprémben egy családi ház kéményébe csapott bele mennykő, de szerencsére „csak” az elektromos berendezéseket tette tönkre és a kémény omlott le.
Kisebb balesetek, fakidőlések előfordultak még a megyében, mondta Bakos György, de a várpalotai baleseten kívül másutt nem történt személyi sérülés.
Az E.ON szóvivője, Egyházi Nikoletta elmondta: a vihar a társaság ezen régiójában lévő rendszerében nem okozott kárt. Áramingadozások előfordultak, de huzamosabb áramszünettel nem kellett számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!