Rendőrségi

2011.07.14. 16:29

Nagyobb volt a füstje - Lángolt az illegális szemétlerakó

Öskü - Szerencsére nem történt nagyobb baj a déli és délutáni tűznél, mivel azok terjedését a tűzoltók, a polgárőrök és a lakosság időben megakadályozta.

Tóth B. Zsuzsa

A tűzoltókhoz délben érkezett a jelzés, hogy több hektáron lángra kapott a füves terület a falu határában, az Ady utca mellett. Ott egy kétszáz négyzetméteres illegális hulladéklerakó is volt, abban pedig sok gumiabroncs, így meglehetősen nagy füstje volt a tűznek. Akkor és később is két pétfürdői fecskendő oltotta a tüzet, valamint egy veszprémi és egy balatonfűzfői tűzoltó autó is dolgozott annak megfékezésén.

 



Gyapay Zoltán polgármester elmondta lapunknak, hogy szerencsére kopár domboldalon gyulladt ki a fű és mivel időben megfékezték, nem okozott nagy kárt. Azonban nem csak a hulladéklerakón levő szemét égett el, hanem több magánterületen levő, illegálisan elhelyezett autógumi és fém hulladék is. A házakat nem érte el a tűz de volt olyan terület, ahol a kerítés szélénél tudták csak megállítani.

 



Az első tüzet eloltották a tűzoltók, levonultak a területről, látszólag nem maradt tűzfészek. Valami miatt azonban mégis lángra kapott újra a fű, délután viszont a korábbi három-öt hektárnyi területtel szemben másfél-két hektárnyi égett. Összességében kilencvenöt százalékban kopár, füves terület szenvedett kárt, szerencsére nagyobb baj nem történt. A tűz okát egyelőre nem lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!