Rendőrségi

2011.07.18. 17:25

Részegen verekedtek egy szórakozóhelyen

Várpalota - Verekedő férfiakat ítélt el jogerősen a megyei bíróság. A kifosztás bűntette alól viszont felmentették őket.

Mátételki András

Az eset még 2008. augusztus elején történt, amikor egy várpalotai szórakozóhelyen italozott két helybeli férfi, az elsőrendű vádlott V. Ferenc és barátja, K. Zoltán. A hajnali órákban tért be a vendéglátóhelyre a korábban már szeszes italt fogyasztó M. A., aki összeverekedett a pultnál  a bíróság indoklásában nem szerepelt, hogy miért - a 32 éves V. Ferenccel.

A diszkó munkatársai még időben közbeléptek, így nem alakult ki különösebb csetepaté a felek között. A pultos a sértettet a mosdóba kísérte, hogy rendbe tegye magát, ahová követte őt haragosa és még két ismeretlen férfi, valamint a 33 éves K. Zoltán. Ez utóbbi úgy fejbe vágta ököllel a sértettet, hogy az elterült a földön, ahol mindannyian többször megütötték, megrugdosták.

A bajba került fiatalember féltestvérével együtt indult be a kórházba, hogy ellássák sérüléseit, ám útközben észrevette, hogy hiányzik a pénztárcája és a 25 ezer forintot érő mobiltelefonja. Visszamentek a szórakozóhelyre, de egyiket sem találták. Még aznap délelőtt K. Zoltán megtalálta a pénztárcát, amit visszavitt a benne lévő iratokkal a sértett lakására.

Később az elsőrendű vádlott adott 20 ezer forintot M. A.-nak, mondván, van neki pénze, semmi szüksége nem volt a mobiltelefonjára, azaz nem ő lopta el.
A megyei bíróság társtettesként elkövetett garázdaság miatt K. Zoltánt egy év öt hónapi, V. Ferencet nyolc hónapi börtönbüntetésre ítélte. Ez utóbbi férfinak három évre felfüggesztették a szabadságvesztését, ugyanakkor 100 ezer forint pénzbüntetésre kötelezték. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!